imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kada bismo mogli očekivati lansiranje iOS-a 12 beta?

Provjerili smo tendencije posljednjih nekoliko godina.

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Oculus Rift trenutno ne planira podršku za Mac

Oculus Rift trenutno ne planira podršku za Mac


Suosnivač tvrtke, Nate Mitchell, razgovarao je s TechCrunchom o tome kako trenutno ne razvijaju svoj VR uređaj za Mac, a to se neće mijenjati u bliskoj budućnosti.

Ova odluka je vrlo čudna, jer je Nate i sam korisnik MacBook Pro računala. Ali, tvrtka smatra kako ova računala nemaju dovoljno resursa za VR iskustvo premium kvalitete. Odluka je razumljiva: Appleova ponuda uglavnom uključuje prijenosne uređaje, a čak i da naprave nadogradnju Mac Pro računala koja je hardverski dostatna za VR, ciljana grupa korisnika koji su zainteresirani za VR bi još uvijek bila premala.

Oculus Rift trenutno ne planira podršku za Mac

Želimo macOS podršku za Oculus Rift, ali trenutno nam to nije u planu – mogu reći barem u idućih šest mjeseci.

Iako su prve verzije za developere bile dostupne za Mac računala, to nije bio slučaj kada je gotov proizvod izašao u prodaju. Ni jedno Mac računalo nije na popisu računala koje imaju podršku za Oculus Rift, unatoč činjenici kako PC računala u vrijednosti od 800 dolara odgovaraju minimalnim specifikacijama za podršku. Jače grafičke kartice nisu prioritet u Appleovim računalima, zbog čega tvrtka neće napraviti VR uređaj za Mac.

Oculus Rift trenutno ne planira podršku za Mac

Mitchell je izjavio kako će se možda predomisliti u budućnosti, ali bi im za taj projekt trebalo puno ulaganja, vremena i energije.

Pravi izazov za nas je koliko ćemo uložiti u taj projekt, jer zahtjeva puno vremena i energije, kako bismo napravili sjajan proizvod i još bolje iskustvo.

Ne morate biti tužni ako ste htjeli igrati VR igre, jer su se pojavile neke glasine o velikim timovima u Appleu koji rade na AR i VR tehnologijama, iako je vjerojatnije kako će se fokusirati na iPhone, a ne na Mac proizvode. Tim Cook naglasio je više puta kako preferira AR, jer smatra kako nam je više potrebno proširenje stvarnosti od potpuno nove dimenzije. Bez obzira na što je točno mislio, jedva čekamo vidjeti rezultate.

Izvor: Cult of Mac

iPad akcija 1999 kn

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!