imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Očekivano vrijeme predstavljanja ovogodišnjih iPhonea


Kako se sve više bližimo posljednjim tjednima ljetne sezone, tako i iPhone groznica doseže svoj vrhunac; što će Apple predstaviti ove godine i kada točno? Imamo nekoliko informacija za podijeliti o tome što će predstaviti, ali postoji i nekoliko utemeljenih pretpostavki u vezi točnog datuma.

Mjesec rujan je definitivno povezan s iPhone uređajima. Rujan veseli tech novinare i korisnike već 11 godina, i u to vrijeme, Internet je pun novosti i svi su usredotočeni na Apple. Ali kada možemo očekivati najavu iPhonea za 2018.?

U većini slučajeva, Apple se strogo drži pravila kada se radi o važnim događajima. Oni koji su pažljivo obraćali pozornost su mogli primijetiti da tim iz Cupertina u posljednje vrijeme voli objavljivati ažuriranja softvera utorkom, ili da se tijekom posljednjih 6 godina predstavljanje u rujnu održavalo uglavnom srijedom ili utorkom.

Osim toga, također možemo otkriti da su u istom periodu iPhone uređaji uglavnom predstavljeni u prva dva tjedna rujna, tako da krug možemo svesti na 4 datuma: 4-ti, 5-ti, 11-ti i 12-ti rujna. Također, ovaj krug možemo ograničiti i Danom rada, koji uvijek pada na prvi ponedjeljak u rujnu.

Tijekom proteklih 6 godina, kada je ovaj dan padao na 3. rujna ili ranije, tvrtka bi održala Keynote dan nakon toga. Ako je padao na 5. rujna ili kasnije, onda je sljedeća srijeda bila veliki dan.

Predstavljanja iz prošlih godina su se održala na sljedeće datume:

  • iPhone 8/8 Plus (2017) – 12. rujna, utorak
  • iPhone 7/7 Plus (2016) – 7. rujna,, srijeda
  • iPhone 6S/6S Plus (2015) – 9. rujna, srijeda
  • iPhone 6/6 Plus (2014) – 9. rujna, utorak
  • iPhone 5S (2013) – 10. rujna, utorak
  • iPhone 5 (2012) – 12. rujna, srijeda

Budući da ovogodišnji Praznik rada pada na 3. rujna, a prateći trend proteklih godina, dolazimo do zaključka da će naš datum vjerojatno biti 11. ili 12. rujna. 11. rujna se smatra ikoničnim datumom u američkoj povijesti i taj dan se tisak uglavnom bavi komemoracijom, tako da predviđamo kako bi 12. rujna mogao biti veliki datum.

Izvor: CNET

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!