imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Objavljeni novi dinamički wallpaperi za macOS Mojave


Je li vam se sviđao wallpaper pustinjske teme koji se mijenjao s obzirom na dio dana? Imamo dobre vijesti: čini se da će Apple na jesen predstaviti još takvih wallpapera. Pogledajmo drugi koji su upravo lansirali.

Neosporna je činjenica da je najspektakularnija značajka macOS-a Mojave Dark Mode. Ali u stopu ga prate dinamički wallpaperi. Radi se o sitnoj, ali oku privlačnijoj značajki zahvaljujući kojoj se wallpaperi mijenjaju kako odmiče dan. Međutim, do sada smo imali samo jedan takav wallpaper.

U idealnom svijetu, razvojni programeri, grafički umjetnici i virtuozi Photoshopa mogli bi slobodno izrađivati takve dinamičke wallpapere koje bi korisnici potom mogli preuzeti. Međutim, Apple smatra da je bolje ako korisnici biraju samo među službenim wallpaperima – barem za sada.

Ja sam mislio da još dugo nećemo vidjeti nešto novo na ovom području. Zato sam se ugodno iznenadio kada sam otkrio da je jučer objavljena četvrta beta razvojna verzija donijela i novi dinamički wallpaper nazvan Solar Gradient.

Ne tvrdim da je ovo nešto najljepše što ste ikada vidjeli, ali nekima će se sigurno svidjeti. Ideja je da bismo trebali vidjeti kretanje sunca tijekom dana. To je idealan odabir za sve zatvorene u uredima i s manjkom vitamina D, koji vide nebo samo prije 8 h i poslije 16 h, ili čak kasnije.

Ako ne zbog izgleda, novi wallpaper važan je jer pokazuje da Apple namjerava proširiti tu ponudu. A to bi nas sve trebalo razveseliti.

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!