imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Napokon je stigla prva javna beta verzija iOS-a 12

Hoćete li i vi isprobati beta verziju?

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Objavljen iOS 11!


Apple je prvi put predstavio iOS 11 na ovogodišnjem WWDC-u 5. lipnja. Nakon dugog niza razvojnih i javnih beta verzija, napokon je objavljena konačna verzija koju svi mogu preuzeti na svoje iPhone i iPade.

Da, znamo, većina vas pročitat će samo naslov i odmah potražiti poveznicu za nadogradnju sustava. U potpunosti vas razumijemo. Do tada, dok Appleovi serveri znoje krv mučeći se procesuirati sve zahtjeve za preuzimanjem, evo članka u kojem navodimo sve važne nadogradnje iOS-a 11, samo kao uvod u sve što ćete i sami uskoro vidjeti.

Iskoristite najviše od svog iPada

Usudili bismo se ustvrditi da će, nakon sustava osmišljenog za prve iPade, iOS 11 najviše promijeniti korisničko iskustvo na tabletu. Apple je učinio sve kako bi pretvorili iPad u uređaj koji se čak može smatrati radnim uređajem, s uobičajenim zabavnim i multimedijalnim opcijama. iOS 11 napravio je ogroman korak u tom smjeru. Dock, geste, aplikacija Files, Drag & Drop, ma popis ide samo dalje: sve to služi kako biste izvukli maksimum iz svog tableta.

Proširena stvarnost, novi oblik zabave

Apple, kao i brojne druge tvrtke i pojedinci, smatra da su virtualna i proširena stvarnost tehnologije koje će odrediti kako ćemo ubuduće uživati u multimedijalnom sadržaju. Cupertino je dao prednost proširenoj stvarnosti, pa su objavili i čitavu novu platformu za nju, nazvanu ARKit. Do sada smo vidjeli već nekoliko zanimljivih načina primjene ARKita, pa jedva čekamo vidjeti što nam još budućnost nosi.

Nova i bolja Siri

Premda virtualna pomoćnica još uvijek priča relativno malo jezika, kada i njih nauči, sigurni smo da će se izražavati nevjerojatno tečno. Appleovi su inženjeri uveli mnogo vidljivih promjena na Siri, pa će njezin glas sada zvučati puno prirodnije. A da ne spominjemo i da je dobila nekoliko novih funkcija.

Jednostavan način fotografiranja i snimanja

Ono što nas najviše veseli kod iOS-a 11 jest da će fotografije i videa koja snimimo sada zauzimati duplo manje prostora nego u iOS-u 10, i to zahvaljujući novoj metodi komprimiranja. O tome smo opširno pisali. Osim toga, dobit ćemo mnogo novih efekata za live fotografije, te slične stvari. To obavezno morate istražiti!

Renovirani dizajn

Na kraju, nemojmo zaboraviti da nas s iOS-om 11 očekuje i nekoliko prilično upadljivih promjena u dizajnu. Najviše će nam u oči upadati novi Kontrolni centar, ali tu je i novi App Store. Trebate baciti oko i na Postavke, jer su neke stvari premještene, a dodane su i nove opcije.

Uživajte u upoznavanju novog sustava!

iPhone RED

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!