imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Objavljen iOS 11.2.6 – preporučuje se nadogradnja!


Prošlo je otprilike mjesec dana od objave posljednje verzije iOS-a 11, a sada imamo i najnoviju verziju. Želimo dobrodošlicu iOS-u 11.2.6 koji nam prvenstveno donosi rješenja za brojne probleme u sustavu.

Nažalost, bilo je mnogo problema sa službenom verzijom iOS-a 11 i to odmah nakon lansiranja. Od problema s uspostavom poziva do poteškoća s prikazivanjem broja pozivatelja, bilo je tu svega. Apple je u međuvremenu objavio mnoga ažuriranja, a iOS-u 11.2 bila je sudbina riješiti još niz problema. Sada nam je stigla i verzija 11.2.6.

Radi se o prilično velikoj nadogradnji, ali kao što to obično biva, točna veličina paketa podataka ovisi o modelu uređaja i kreće se između 20 i 50 MB.

Evo što Apple kaže o ovoj nadogradnji:

iOS 11.2.6 uključuje rješenja problema za vaš iPhone i iPad. Ova nadogradnja:

  • rješava problem zbog kojeg određeni niz znakova može prouzročiti urušavanje aplikacija;
  • rješava problem zbog kojeg neke aplikacije vanjskih proizvođača mogu imati poteškoće prilikom povezivanja s vanjskim dodacima.

Zaista su lijepim riječima opisali ovu nadogradnju. Naime, onaj „određeni niz znakova“ zapravo je znak o kojem su nedavno kolale glasine, a koji se koristi u programskom jeziku Telugu i koji je mogao zamrznuti usluge za razmjenu poruka na macOS-u i iOS-u (da, problem nije zaobišao ni aplikacije vanjskih proizvođača), što je rezultiralo smrzavanjem čitavog uređaja, a problem se mogao riješiti jedino prisilnim rebootom. Zato se usrdno preporučuje da nadogradite sustav – neki šaljivdžije već su uokolo počeli slati taj problematičan znak.

Svoj uređaj možete nadograditi putem Settings > General > Software Update. Ako vaš iPhone ili iPad ne prikazuje novu verziju sustava, za to je kriva beta verzija. Obrišite je, pa ponovno potražite novu nadogradnju.

Premda ova nadogradnja ne bi trebala uzrokovati gubitak podataka, radije učinite uslugu samima sebi te se ne igrajte s vatrom. Napravite sigurnosni backup svih podataka s vašeg iPhonea i iPada. Sve podatke možete pohraniti na svoj iCloud račun, ili na računalo putem iTunesa. Oni marljiviji mogu napraviti i jedno i drugo.

iOS 11.2.6 dostupan je za sljedeće uređaje: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, petu generaciju iPada, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Pro 9.7″, iPad Pro 12.9″, šestu generaciju iPoda touch.

Osim najnovije verzije iOS-a, tvOS nadograđen je na verziju 11.2.6, a watchOS na verziju 4.2.3. Obje te nadogradnje uključuju usavršavanje performansi te popravke grešaka. Sljedeća verzija macOS-a High Sierra 10.3.3 također rješava ranije opisani problem.

iPhone 7 3.999 kn

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!