imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Objavljen iOS 11.2.2


Prošlo je nešto vremena otkada je iOS zadnji puta ažuriran – sredinom prosinca -, tako da je stigao u pravo vrijeme. Iz Applea kažu kako je ažuriranje 11.2.2 sigurnosno ažuriranje, vjerojatno kako bi se popravio problem s Meltdownom i/ili Spectreom. Preporučuje se da ažurirate uređaje.

Nažalost, bilo je mnogo problema sa službenom verzijom iOS-a 11 i to odmah nakon lansiranja. Od problema s uspostavom poziva do poteškoća s prikazivanjem broja pozivatelja, bilo je tu svega. Apple je u međuvremenu objavio mnoga ažuriranja koja su donijela rješenja za sve te probleme, a sada imamo i verziju 11.2.2.

Radi se o prilično velikoj nadogradnji, ali kao i obično, točna veličina paketa podataka varira između 50-100 MB, ovisno o modelu.

Evo što Apple kaže o ovom ažuriranju:

iOS 11.2.2 pruža sigurnosno ažuriranje i preporučuje se svim korisnicima.

Svoj uređaj možete nadograditi putem Settings > General > Software Update. Ako vaš iPhone ili iPad ne prikazuje novu verziju sustava, za to je kriva beta verzija. Obrišite je, pa ponovno potražite novu nadogradnju.

Premda ova nadogradnja ne bi trebala uzrokovati gubitak podataka, radije učinite uslugu samima sebi te se ne igrajte s vatrom. Napravite sigurnosni backup svih podataka s vašeg iPhonea i iPada. Sve podatke možete pohraniti na svoj iCloud račun, ili na računalo putem iTunesa. Oni marljiviji mogu napraviti i jedno i drugo.

iOS 11.2.2 dostupan je za sljedeće uređaje: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, petu generaciju iPada, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Pro 9.7″, iPad Pro 12.9″, šestu generaciju iPoda touch.

Istovremeno, objavljen je i macOS High Sierra 10.13.2 iz istog razloga; kako bi se popravile gore navedene ranjivosti.

iPhone XS zimska promocija

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!