imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Novi video Apple Campus 2 postrojenja

Novi video Apple Campus 2 postrojenja


Ušli smo u najkraći, a za mnoge i najgori mjesec u godini: prvi veljače je, što znači kako možemo vidjeti kako napreduju radovi na Apple Campus 2 postrojenju. Dva veteranska pilota dronova, Duncan Sinfield i Matthew Roberts ponovno će nam pomoći u tome; Al Diaz za sada nije objavio novi video.

Započnimo s Duncanovim videom. Prije svega, možemo ispustiti koju suzu zbog predivnog, sunčanog vremena u Kaliforniji u kojem je video snimljen. Nakratko je vidljiv dizajn unutarnje fontane, a zatim nas video vodi do građevine koja je praktički gotova izvana: jedini elementi koji nedostaju su nadstrešnice, koje se ne mogu postaviti dok su dizalice blizu zgrade. Broj drveća se povećao, ali imaju još mnogo toga za napraviti po tom pitanju.

Kompleks za R&D, koji je u početku bio planiran u drugom krugu radova je također pri kraju, pa se čini kako će biti gotov kada i glavna zgrada, što znači da će broj zaposlenika rasti eksponencijalno od isprva planiranog broja od 12-13 tisuća. Gotovo su završili postavljanje solarnih panela na krovu, koje će biti izvor energije za Apple Campus 2. Moguće je vidjeti i puteve po kojima će Appleovi zaposlenici hodati ili trčati nakon (prije? tijekom?) svojeg radnog vremena na kraju videa.

Matthew Roberts je također preletio sa svojim dronom po sunčanom vremenu, a na njegovom videu možemo vidjeti vodu koja se skupila u malim rupama na podu nakon velikih kiša u zadnjih nekoliko tjedana. Pitanje je koliki problem bi to moglo predstavljati u budućnosti (ako će uopće tako često padati kiša u Kaliforniji). Spomenuo je kako su solarni paneli na 70% završenosti, a uočio je i puteve koji su spomenuti u prvom videu.

Trenutno su automobili radnika na parkiralištu na površini (postoji i podzemna parkirna garaža), na kojem će Appleovi zaposlenici koji ne koriste javni prijevoz ili bicikl moći parkirati svoje automobile. Auditorium se nije previše promijenio, a najvjerojatnije ćemo završeni proizvod vidjeti tek na ovogodišnjem predstavljanju iPhonea.

Apple Campus 2 bi trebao biti predan zaposlenicima na kraju godine, ali bilo je nekih odgoda u gradnji. Unatoč tome, čini se kako će veliku građevinu i okoliš koji ju okružuje zaposlenici preuzeti u prvoj polovici 2017. godine.

iPad_akcija
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.