imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Napokon je stigla prva javna beta verzija iOS-a 12

Hoćete li i vi isprobati beta verziju?

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Novi patenti za iPhone 8 i Siri Speaker


Apple je podnio zahtjev za patent za takvu tehnologiju tijekom protekla 24 sata, i obje su sumnjivo slične vijestima koje trenutno imamo o iPhoneu 8 i Siri zvučniku. Patenti u pitanju su iPhone zaslon bez rubova, Touch ID ugrađen u zaslon i cilindrični Siri zvučnik sa zaslonom.

Nikada nije bilo toliko dosljednih informacija o Apple proizvodima tijekom godina, i stvari tek uzimaju zamaha sa sve bližim datumom WWDC-a. Phil Schiller je govorio o glasovnom kućnom asistentu u intervju, što je znak samo po sebi, pogotovo kada gledamo na to u svjetlu nadolazeće konferencije koja se održava sljedeći mjesec. Kao što je i uobičajeno svake godine, sve više i više fotografija maketa ovogodišnjeg modela iPhonea je procurilo, te ima više informacija koje možemo uzeti zdravo za gotovo, iako ne znamo sve u potpunosti.

01_New_iPhone_8_and

Apple je predao dva zahtjeva za patent danas, jedan koji se odnosi na Siri zvučnik, dok je drugi o iPhoneu, te oba sadrže informacije vrlo slične onima koje su prethodno objavljene u vijestima.Pretpostavljamo da kada bi Apple predstavio sve o čemu ćemo pričati, svi bismo biti vrlo zadovoljni s ovogodišnjim razvojem.

Siri Speaker

Kako vrijeme prolazi, sve više i više konkurentnih tvrtki izlazi s gomilom novih uređaja koji svi dijele istu funkciju, pa će Apple uskoro morati nešto učiniti i predstaviti svog vlastitog kućnog asistenta ako ne žele zaostati za drugim tvrtkama. Svaki puta kada pričamo o ovoj temi, uvijek spomenemo kako hardware predstavljen u ovom patentu neće biti dovoljan, u Appleu će također morati promisliti o softwareu. Apple je imao patent u vezi s time, u kojemu bi integrirali Siri u Messages te bi tako od trenutnog stvorili središnjeg, sveobuhvatnog asistenta.

02_New_iPhone_8_and (1)

Trenutna dokumentacija je isključivo o hardwareu, koja je predana pod nazivom “elektronički uređaj s radijalno raspoređenim komponentama”. Hardware opisan u patentu dosta nalikuje na Mac Pro, u pogledu dizajna. Apple bi dodao zaslon na dodir, mikrofon, zvučnik, akcelerometar, žiroskop, i druge senzore u cilindrični uređaj. Sve to bilo bi pokriveno s rješenjem koje nam je poznato od Mac Pro-sa.

Čak bi i proizvodni proces mogao biti sličan na ovaj način, a dizajn bi bio zadan. Siri zvučnik bi mogao funkcionirati kao središnji uređaj koji bi mogao biti povezan s određenim funkcijama Apple TV-a. Upućeni izvori procjenjuju kako bi proizvod mogao biti predstavljen na WWDC-u u lipnju: također bi mogao dobiti AirPlay podršku, uobičajeni Apple procesor A-serije, i naravno, W1 čip predstavljen prošle godine. Ako bi Apple to sve predstavio u ovom obliku, vjerojatno bismo ga svi voljeli, barem zbog dizajna.

03_New_iPhone_8_and

iPhone 8

Neki dan, imali smo konkurentski telefon, Galaxy S8 u našim rukama kada smo shvatili koliko je dizajn bez rubova odlična ideja, stoga sretno Apple! Informacije opisane u patentu navode i to: dokumentacija crno na bijelo govori kako je razlog zbog kojeg smanjuju veličinu ruba taj kako bi veći zaslon mogao stati u kućište manje veličine. Uz ovo rješenje, čak ni Plus modeli ne bi izgledali veliko, pa jedva čekamo vidjeti uređaj koji će Apple predstaviti na jesen. Prve informacije su tvrdile kako je ovo stvorilo poneke probleme, na primjer smještanje Touch ID senzora.

04_New_iPhone_8_and

Druga točka ovog patenta navodi kako će tvrtka iz Cupertina integrirati čitač otisaka ispod zaslona. Nitko to nije uspio učiniti u ovom obliku; ovaj senzor je bio smješten na poleđinu uređaja čak i na Samsungovom najnovijem glavnom telefonu, odmah pored kamere. Navodno, nije bilo drugog mjesta gdje bi mogao biti stavljen. U zahtjevu za patent nema ničega o bežičnom punjenju, stoga je moguće kako je Apple već predao zahtjev za patent za to.

Tamo gdje je senzor otiska prsta ugrađen u elektronički uređaj ili uređaj za napajanje, na primjer, kao što je gore navedeno, poželjno je brže provođenje provjere autentičnosti, osobito tijekom izvođenja drugog zadatka ili aplikacije na elektroničkom uređaju. Drugim riječima, u nekim slučajevima može biti nepoželjno da korisnik provodi autentifikaciju u zasebnom koraku utvrđivanja autentičnosti, na primjer prebacivanje između zadataka kako bi proveli utvrđivanje autentičnosti.

05_New_iPhone_8_and

Kao što uvijek kažemo u svakom članku o patentima, reći ćemo i sada: sadržaji opisani u patentima ne predviđaju uvijek završnu funkciju uređaja. Ipak, očekujemo da će se ovi patenti pojaviti kasnije tijekom godine, budući da su informacije navedene u njima potkrijepljene prethodno objavljenim vijestima.

Izvor: Apple Insider i 9to5mac

iPhone RED

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!