imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Novi patent za Touch ID bez gumba

Novi patent za Touch ID bez gumba


United States Patent and Trademark Office jučer je odobrio Appleu patent za Touch ID senzor koji može očitati otisak prsta korisnika kroz druge komponente smartphone uređaja, kao što je primjerice touch zaslon. Iako nije izričito rečeno za što bi se koristila, ova tehnologija uklapa se s trenutnim glasinama vezanim uz iPhone 8, koji bi prema tim glasinama trebao eliminirati Home gumb, a sve funkcije koje je imao taj gumb, uključujući i Touch ID, trebale bi biti integrirane na sam zaslon.

U novom patentu su opisani mnogi razlozi zašto Apple želi integrirati Touch ID na zaslon iPhonea. Jedan od njih je izbjegavanje korištenja prostora na površini iPhonea za komponentu koja se koristi vrlo kratko za funkciju prepoznavanja korisnika.

Novi patent za Touch ID bez gumba

Tvrtka još uvijek ima nekoliko problema kod korištenja ove nove tehnologije koje mora riješiti. Jedan od njih je “zamućenje električnog polja” koje uzrokuje smanjenje rezolucije otiska prsta u prijenosu kroz prostor između Touch ID senzora i zaslona iPhonea.

Kako bi riješio problem prostora između pozicije na kojoj korisnik postavi svoj prst i tehnologije koja očitava otisak prsta ispod zaslona, Appleov patent predlaže korištenje elektrostatičkih leća. U primjeru koji se nalazi u patentu, pozicija, relativni napon i oblik spomenutih leća može se promijeniti kako bi se oblikovalo električno polje specifično asocirano s otiskom prsta korisnika.

Novi patent za Touch ID bez gumba

Prikupljene informacije bi pomogle poboljšati rezoluciju otiska prsta korisnika, bez obzira na udaljenost između područja na kojem korisnici postave svoj prst i pozicije Touch ID senzora. U patentu, Apple naglašava kako specifične postavke i lokacija elektrostatičkih leća ovise o “geometriji uređaja i utjecaju drugih komponenti”, ali touch zasloni se spominju više puta u patentu.

Kao što je običaj s patentima, njihovo postojanje nije potvrda kako će se ova tehnologija pojaviti na Appleovim uređajima i kada, ali samo postojanje patenta je zanimljivo jer potvrđuje kako Apple barem razmišlja u sličnom smjeru kao što govore glasine vezane uz iPhone 8. Apple na ovome patentu radi već nekoliko godina, jer je prijavljen 9.9.2014. godine.

Izvor: macrumors.com

iPad_akcija
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.