Novi MacBook Pro krajem listopada?

Novi MacBook Pro krajem listopada?

#Vijesti
2016. 09. 29.
Iako su u vijestima vezanima uz Apple u zadnje vrijeme dominirali iPhone i Apple Watch, Apple nije zaboravio na svoju liniju Mac računala. Glasine su već i do sada govorile kako se Apple priprema nadograditi nekoliko modela Mac računala, počevši s novim MacBook Pro modelom, koji bi mogao biti spreman već krajem listopada.

Stranica Macrumors.com objavila je kako Apple naporno radi kako bi predstavio nove MacBook Pro modele, a trenutni posao koji rade na macOS 10.12.1 verziji operativnog sustava se velikim dijelom fokusira na pripremanju operativnog sustava za nove hardverske značajke, koje bi prema glasinama, trebali uključivati OLED touch zaslon, koji bi zamijenio Function tipke na gornjem dijelu tipkovnice i Touch ID podršku. Navodno Apple planira ponuditi Polaris grafičku karticu od tvrtke AMD na svojim modelima sa zaslonom od 15 inča.

Novi MacBook Pro krajem listopada?

Macrumors je objasnio kako Apple planira izdati još jednu beta verziju macOS 10.12.1 operativnog sustava početkom idućeg tjedna, a cilj im je dovršiti nadogradnju softvera do kraja idućeg tjedna kako bi se mogao instalirati na nove modele računala.

Ovaj plan bi se mogao promijeniti zbog popravaka eventualnih grešaka ili drugih okolnosti, ali ako ne bude nikakvih kašnjenja, Apple bi mogao imati novi model MacBook Pro računala spreman krajem listopada.

Osim spomenutih MacBook Pro modela, postoje glasine kako bi Apple mogao predstaviti nove MacBook Air modele s USB-C ulazima i nove iMac modele s AMD grafičkim karticama prije kraja godine.

Osim novih računala, Apple navodno radi s tvrtkom LG na novom 5K zaslonu koji će zamijeniti Thunderbolt zaslon, koji više nije u ponudi. iako nema još glasina kada bi mogao biti spreman za predstavljanje. Što se tiče Mac Pro i Mac mini računala, još uvijek nema nikakvih glasina o nadogradnji, koja je prema mnogima prijeko potrebna.

Izvor: macrumors.com

Komentiraj