imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Novi iPhonei imaju jedan adapter manje


Ne zato što nam više ne treba, nego zato što ga Apple jednostavno nije uključio u pakovanje. Vjerujem da nagađate na koji adapter mislim…

Premda to nisu naglasili tijekom prezentacije, na ovotjednom Keynoteu otkrivene su očekivane, ali i dalje šokantne promjene vezane uz iPhone.

U rujnu 2016. Apple je konačno uklonio klasičan ulaz za slušalice s iPhonea, najavljujući tako bežičnu budućnost. To je, naravno, šokiralo većinu korisnika, pogotovo zato što se radilo o zbilja nevinom konektoru.

Gledano iz današnje perspektive, taj se potez pokazao opravdanim jer je većina drugih tvrtki napravila isto to kako bi dobili više slobodnog prostora u unutrašnjosti (čak i Google, premda je bio najglasniji kada su se svi rugali Appleu). S vremenom je većina korisnika shvatila da ima života i bez 3,5-milimetarskog audio ulaza.

Međutim, kako bismo zbilja prihvatili novonastalu situaciju, svako pakovanje novog iPhonea moralo je sadržavati odgovarajući adapter. Tako su svi bili sretni – dio korisnika mogao je nastaviti normalno slušati glazbu, a dio je počeo uživati u prednostima bežičnih slušalica.

Pa, čini se da se radilo samo o dvogodišnjem razdoblju prilagodbe, te da je Apple zaključio da je krajnje vrijeme da prihvatimo bežičnu stvarnost:

3.5-milimetarski Lightning adapter više neće biti uključen u pakovanje novih iPhonea.

Nedostajat ćeš nam…

Bilo je očekivano da će ovaj trenutak doći prije ili kasnije, ali ne možemo reći da skačemo od sreće.

Što vi mislite? Jeste li se već oprostili s 3,5-milimetarskim ulazom ili ga i dalje redovito upotrebljavate?

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!