imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Novi iPhone za manje od mjesec dana? Moguće je!


U dokumentu koji je Apple predao Euroazijskom gospodarskom savezu spominje se nekoliko brojeva modela koji nisu povezani ni s jednim trenutno poznatim proizvodom. Posljednji put kada se dogodilo nešto slično, za manje od mjesec dana lansiran je novi iPad. Zdravo, iPhone SE 2, jesi li to ti?

Prije predstavljanja novog proizvoda, Apple mora zadovoljiti mnoge pravne obveze, koje nisu jednake u svim državama. Ne trebamo žaliti tvrtku zbog brda birokracije koja je čeka – nama su ti dokumenti važni jer su izvor mnogih glasina.

Prije nekoliko dana jedan takav dokument izašao je u javnost, te otkrio kako postoji zlatni model iPhonea X, ali da ga tvrtka odbija lansirati – navodno zbog problema u proizvodnji. Sada je dokument adresiran na EGS kriv za nove spoilere.

Članovi francuske stranice Consomac proveli su mnogo sati čitajući te pravne dokumente, te izvukli čak 11 do sada nepoznatih brojeva modela (A1920, A1921, A1984, A2097, A2098, A2099, A2101, A2103, A2104, A2105 i A2106).

S obzirom na to da neke verzije iPhonea imaju više brojeva modela, ne znamo na koliko se različitih proizvoda ovi brojevi odnose. Još manje znamo kako izgledaju. Navodno se radi o uređajima koji će se lansirati u jesen, ali postoji još jedna mogućnost.

Naime, uz uređaj se veže trenutni iOS softver. Uređaji koje očekujemo na jesen vjerojatno će biti opremljeni iOS-om 12, pa iOS 11 implicira nadogradnju. Jednako kao i ovako rana predaja dokumenata. Primjerice, šesta generacija iPada, lansirana krajem ožujka, u sustavu je zabilježena 19. veljače.

Za mjesec i pol dana održat će se WWDC. Slučajnost? Možda jest, ali svakako se radi o intrigantnoj ideji. Bez obzira na to koliko je takav potez netipičan za Apple, moguće je da spremaju iznenađenje za ovogodišnju konferenciju razvojnih programera.

U zadnje vrijeme kola mnogo glasina o iPhoneu SE 2, pa bismo se kladili da se radi o tom uređaju, premda se Kuo ne slaže s time. To je naša najbolja pretpostavka za sada, a istinu ćemo saznati 4. lipnja.

Izvor: The Verge

iPhone 7 3.999 kn

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!