imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Predstavljen iOS 12 – Apple WWDC 2018

Pogledajte nove funkcije sljedećeg sustava!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Novi iPad modeli su vrlo blizu

Novi iPad modeli su vrlo blizu


Dugoočekivani tableti mogli bi doći već idućeg tjedna, prema zadnjim informacijama od dobavljača. U međuvremenu, četiri do sada nepoznate iPad identifikacije su se pojavile u podacima analitičke tvrtke koja je blizu Cupertina. Slučajnost? Vjerojatno ne…

“Pouzdani anonimni analitičar” razgovarao je sa stranicom MacRumors o tome kako je zaključio iz svojih podataka kako bi novi iPad mogao doći već idućeg tjedna. Izvor kaže kako je najvjerojatnije kako će uređaji biti predstavljeni između 20. i 25. ožujka. Sada, imamo tri moguća scenarija.

Novi iPad modeli su vrlo blizu
 • Izvor je u pravu i neće biti nikakvog eventa za predstavljanje, nego će tvrtka samo predstaviti uređaje, naravno uz izjavu za medije. U ovom scenariju, neće biti predstavljena nova iPhone boja ili novi iPad, samo će postojeći uređaji dobiti nadogradnju.
 • Izvor je u pravu i bit će event za predstavljanje uređaja. U tom slučaju, Apple će slati pozivnice za događaj najkasnije što je ikada slao, jer inače dolaze 11 ili 12 dana prije događaja. U tom slučaju, poslat će pozivnice vrlo brzo. Ne mogu samo reći medijima da dođu dan poslije na događaj…
 • Izvor je u krivu, a predstavljanje se neće održati idućeg tjedna. To je scenarij koji nam se čini najvjerojatnijim. U tom slučaju, morat ćemo malo pričekati, ali nadamo se kako čekanje neće trajati više od mjesec dana.
Novi iPad modeli su vrlo blizu

Ali, nešto sigurno dolazi vrlo brzo jer sada imamo barem nekakav opipljiv dokaz o novim proizvodima. Četiri nove identifikacije iPada su uočene u podacima Fiksu marketinške agencije. Wi-Fi i Wi-Fi + Cellular modeli obično imaju različite identifikacije, što bi moglo značiti kako je riječ o dva ili tri nova iPad modela.

Identifikacije su slijedeće:

 • iPad 7,1
 • iPad 7,2
 • iPad 7,3
 • iPad 7,4

Kada usporedimo nove oznake sa starima, jasna je logika iza imenovanja:

 • 12.9” iPad Pro (Wi-Fi) – iPad 6,7
 • 12.9” iPad Pro (Cellular) – iPad 6,8
 • 9.7” iPad Pro (Wi-Fi) – iPad 6,3
 • 9.7” iPad Pro (Cellular) – iPad 6,4

Svi podaci došli su iz Cupertina ili okolnog područja, što bi moglo dodatno pokazati kako je riječ o novim testnim uređajima. Posljednje vijesti koje smo dobili o iPad modelima bile su od bloga Mac Otakara. Napisali smo već čemu se oni nadaju u vezi novih iPada.

Imamo se čemu veseliti i što se tiče iPad uređaja. Ako su glasine istinite, četiri nova tableta će biti predstavljena. iPad Pro 9.7” i 12.9” trebali bi dobiti nadogradnju, iPad mini 4, koji je izašao u rujnu 2015. godine mogao bi biti zamijenjen s novim modelom sa zaslonom veličine 7.9”. Zadnji model koji bi trebao biti predstavljen je iPad Pro sa zaslonom veličine 10.5”, koji bi trebao uvesti neke ideje koje bi se mogle pojaviti na iPhone 8 modelu. Bit će iste veličine kao i model sa zaslonom od 9.7, ali će imati dizajn bez rubova s prednje strane, a prema glasini ne bi trebao imati ni fizički Home gumb.

Tehnološki blog je pričao o crvenom iPhoneu 7 i 128 GB SE modelu, ali još nema nikakvih informacija vezanih uz te uređaje. Ali, četiri nova iPada možemo zamisliti ako uzmemo u obzir sve dosadašnje vijesti i glasine.

Izvori: Macrumors i 9to5mac

Mac_10%_EDU

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!