imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Novi iMac Pro koštat će jednako kao i Ford Focus


Za cijenu ovog nevjerojatno seksi računala s brutalnim performansama možete kupiti Ford Focus sa svim dodacima. Kome uopće treba takva snaga?

Računalo iz snova koje su Appleovi profesionalni korisnici godinama čekali koštat će oko 17.000 dolara. Nemamo nijedne ružne riječi za iMac Pro, Apple je u njega stavio sve što biste željeli od takvog sve-u-jedan računala: besprijekoran zaslon i nevjerojatno dobar hardver. Šteta što će koštati poput novog Forda Focusa.

01_The_new_iMac_Pro

Na WWDC-jevom Keynotu, Apple je išao do najsitnijih detalja, opisujući tehničke performanse ovog računala, i znamo da će mu početna cijena biti oko 5000 dolara. Za tu cijenu dobit ćete prilično snažan hardver: Intelov Xeon procesor s osam jezgri, 32 GB RAM-a, AMD Pro Vegu s 8 GB vRAM-a, te – naravno – uobičajeni 5K zaslon od 27 inča.

Kao da to već nije dovoljno, možete zatražiti da računalo bude opremljeno Intelovim Xeonom s 18 jezgri, 128 GB RAM-a, AMD Pro Vegom sa 16 GB vRAM-a te čak i SSD od 4 TB, s istim zaslonom. Ta konfiguracija još uvijek nema cijenu, vjerojatno zato što AMD Pro Vega još uvijek nije lansiran – ali na ZDNetu malo su računali. Između ostaloga, saznali smo da ćete trebati platiti dodatnih 4000 dolara samo za nadogradnju procesora, 128 GB RAM-a koštat će vas 2700 dolara više od standardnih 32 GB, a dvostruki vRAM povećat će ukupnu cijenu za još 2000 dolara.

02_The_new_iMac_Pro

Kupnja SSD-a još uvijek je skupa transakcija, a verzija s 4 TB moći će dosegnuti brzinu prijenosa podataka od 3 GB/s, pa i to povećava cijenu za oko 3600 dolara. Ako to sve probavite, pa zbrojite sve dodatke s početnom cijenom od 5000 dolara, doći ćete do cifre od 17.299 dolara za u potpunosti opremljen iMac Pro.

03_The_new_iMac_Pro

Ali, samo malo. Kome sve to treba?

Sigurno ne 99% naših čitatelja. Ovo je računalo prve klase, s najsnažnijim verzijama svih dijelova, a ciljna skupina korisnika takvog hardvera prilično je malobrojna. Nadograđena video kartica iMac Proa imat će gornju granicu performansi od 22 TFLOP-a. U usporedbi s novom Xbox ONE X igraćom konzolom – koja je trenutno najsnažnija konzola na tržištu s mogućih 6 TFLOP-a – možemo zaključiti da su performanse Mac Proa zaista snažne. Ako nemate VFX studio ili ne radite na nekakvom CGI projektu, ne morate biti tužni jer vam ovakve performanse neće biti potrebne.

04_The_new_iMac_Pro

Srećom, Apple je napravio i iMacove za obične korisnike, a čak su i manji modeli od 21,5 inča dobili dobru video karticu. Ali ako jednostavno želite Mac s velikim ekranom, za obavljanje općenitih stvari od doma, trenutna paleta proizvoda zaista je odlična i mnogo jeftinija.

O novim iMacovima pisali smo u okviru WWDC-a, pa bacite oko.

Izvor: ZDNet

iPad_akcija
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.