imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Predstavljen iOS 12 – Apple WWDC 2018

Pogledajte nove funkcije sljedećeg sustava!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Nova reklama za iPhone 7: Romeo i Julija

Nova reklama za iPhone 7: Romeo i Julija


Appleova ovogodišnja blagdanska reklama pojavila se prije dva tjedna, a u njoj možemo pratiti pripreme Frankensteinovog čudovišta za blagdane, te na kraju svjedočimo njegovom iznenađenju. Oni koji su mislili kako je to bila posljednja reklama koju će Apple snimiti ove godine (mi smo bili među njima) bili su u krivu. Nova reklama se pojavila, a dugačka je samo pola minute.

O čemu bi mogla biti reklama koja se zove Romeo i Julija? Ako ste pomislili kako se radi o Romeu i Juliji, bili ste u pravu. Ovaj put Apple je odlučio nazvati svoju reklamu vrlo očitim nazivom. U reklami vidimo dječju predstavu Shakespearove poznate tragedije, a pridružujemo se predstavi u poznatoj “O Romeo, Romeo, wherefore art thou Romeo?” sceni.

Sve se odvija očekivano do 18. sekunde, kada poanta ove reklame postaje jasna: otac koji snima ovu predstavu, a kojoj njegova kćer igra ulogu Julije. Koristi iPhone 7 Plus kako bi zumirao lice svoje kćerke u ključnom trenutku, a zatim vidimo suzu u njegovom oku.

Ovako predstava završi, a moguće je kako je riječ o alternativnoj adaptaciji poznate tragedije, jer nitko ne umre u posljednjim scenama. Mladi glumci se poklone publici ispod već poznatog “practically magic” slogana. Prije njega možemo vidjeti i novi slogan “your movies look like movies on iPhone 7” (vaši filmovi izgledaju kao filmovi na iPhone 7 uređaju).

Završit ćemo tekst s Appleovim tvrdnjama o kameri iPhone 7 uređaja:

Sada su vaši filmovi kao pravi filmovi. Filmovi koje snimate koristeći tamnije postavke na iPhoneu 7 izgledaju značajno bolje, a poboljšani su optičkom stabilizacijom slike i novim otvorom blende 1.8. Kamera od 12MP snima visoku rezoluciju videa (do 4K). To znači kako možete snimati sjajne filmove, koji prikazuju sjajne trenutke, čak i kada se događaju u uvjetima slabijeg osvijetljenja.

iPhone RED

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!