imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Nova iPad značajka za upravljanje punjenjem


Učeći na vlastitim greškama i problemima sa starenjem baterija na modelima iPhonea 6 i 6s, Apple je osmislio novo rješenje za korisnike iPada kako bi spasili strukturu njihovih litij-ionskih baterija. Pogledajmo kako to funkcionira!

Nedavno lansiran iOS 11.3 sadrži novu funkciju imena Zdravlje baterije. Ona vam omogućuje korištenje Moda slabog napajanja, kojim se smanjuju performanse uređaja s ciljem stabilnijeg korištenja u slučaju starijih baterija. Tu funkciju možete onemogućiti, pa će CPU raditi jednakom brzinom bez obzira na stanje baterije.

Kao što je istaknuto u Appleovim sustavima, ova je funkcija još uvijek u beta verziji, a brojni su korisnici primijetili da sustav čak i u slučaju nedavno zamijenjenih baterija pokazuje nerealne brojke o njihovom zdravlju. Slične promjene uvedene su i za iPad, ali umjesto upravljanja performansama, ta funkcija utječe na starenje baterije.

Korijen čitavog problema leži u tome da litij-ionskim baterijama više paše korištenje nego stalna napunjenost na 100%. Uostalom, to uopće nije potrebno jer baterija iPada traje oko 10 sati. Međutim, u određenim slučajevima baterija može jako brzo starjeti.

Nova funkcija Upravljanja napajanjem iPada mogla bi riješiti taj problem. Dok u slučaju MacBooka Apple čuva zdravlje baterije cirkuliranjem napajanja između ćelija, nova funkcija za iPad ograničava kapacitet maksimalne napunjenosti. To znači da se baterija neće napuniti do 100% čak i ako je stalno priključena na punjač.

Moramo dodati da postotak napunjenosti baterije iskazan na zaslonu dok je vaš iPad na punjaču neće prikazivati stvarno stanje, nego ograničenu vrijednost. Dakle, ako stalno držite svoj uređaj na punjenju, preporučujemo vam da nadogradite sustav na iOS 11.3 kako biste sačuvali zdravlje baterije vašeg iPada.

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!