imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Nokia vratila Withings jednom od njegovih suosnivača


Ova finska tvrtka koja je u jednom trenutku uživala zvjezdani potencijal priznala je nakon godine dana da ne želi biti predvodnik zdravstvene industrije te da bi radije samo koristili postojeće licence. Ali što to znači za korisnike?

Meni je jedan od najvećih hitova prošlog ljeta bio novi početak Withingsa. S jedne strane, kao bivši vlasnik Nokije 3310, spadam u onu grupu ljudi koji godinama gaje lijepa sjećanja na vesele godine uz taj brend. S druge strane, bio je pravi užitak testirati njihove proizvode.

U principu, postojali su svi preduvjeti za uspjeh: tu je bio uspješan finski start-up, Withings, koji je dizajnirao vrlo kvalitetne proizvode za tržište s velikim potencijalom razvoja. Tomu još samo treba dodati investitora s dovoljno sredstava koji dovede jedan od najpopularnijih brendova velike posvećenosti:

Stalno govorimo kako je digitalno zdravlje područje od strateškog interesa za Nokiju, a sada poduzimamo konkretne korake kako bismo iskoristili mogućnost ulaska na ovo veliko i važno tržište.

Stoga je novi početak Withingsa započeo novim imenom i novom softverskom osnovom koja je obećala novi poredak uređaja i razvoj ekosustava. Ništa se drugo nije promijenilo. Nisu poduzeti nikakvi koraci, ništa novoga nije se dogodilo gotovo cijele prošle godine. Štoviše, u siječnju je zbog problema s regulativama s vaga uklonjena funkcija Pulse Wave Velocity, koja je zapravo bila najbolja stvar tog proizvoda.

Prema financijskim izvješćima, odjel digitalnog zdravlja sudjelovao je sa samo 16 milijuna eura u ukupnim prihodima Nokije, koji iznose 4,9 milijardi eura. Ne radi se samo o maloj brojci u odnosu na ostale odjele tvrtke – postavlja se pitanje je li se ulaganje od 191 milijuna eura uopće isplatilo,

Nedavni izvještaji navode da se Nokia pozdravila s ovim odjelom te da je Withings vraćen jednom od njegovih suosnivača, Ericu Carreelu. Točne brojke nisu poznate, ali ova transakcija sigurno nije donijela dobit Nokiji. Znamo samo da će transakcija biti dovršena u drugom financijskom kvartalu, pa ćemo tada imati i više detalja. Tvrtka će se i dalje baviti proizvodnjom hardvera te prodajom patenata i licenci koje su zajedno napravili u prošlosti.

Koja sudbina čeka Withings/Nokia uređaje?

U ovom trenutku nemamo konkretne informacije o tome, ali držat ćemo oko na tom brendu. S jedne strane, voljeli bismo vas obavještavati o ovoj temi, a s druge strane, Thermo je postao član naše obitelji, a Home kamere čuvaju naše domove još od prvog testiranja. Uistinu vjerujemo da su ovo odlični uređaji te da možda neće završiti u najboljim rukama. Međutim, u ovom trenutku možda je najbolja opcija da se brend vrati u ruke jednog od suosnivača.

Izvor: The Verge

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!