imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Nokia u potpunosti preuzela Withings


Renovirani sustav proizvoda za praćenje zdravstvenog stanja koji su dostupni u trgovinama iSTYLE, od sada će distribuirati finska tvrtka mobilnih telefona.

Bivši mobilni gigant Nokia nedavno je suzila područje svog djelovanja te se posvetila svojoj mreži razvojnih poslova kao primarnom izvoru prihoda. Međutim, njihovo ime i dalje nešto znači, pa bi voljeli to iskoristiti najbolje što mogu. Usprkos njihovom plemenitom, ali ipak slabom pokušaju oživljavanja serije mobitela 3310, njihov najveći poslovni uspjeh preuzimanje je Withingsa, a ta je priča upravo dobila novi zaokret.

01_nokia_fully_acquires_withings

U proljeće prošle godine, ova je finska tvrtka najavila da će kupiti francusku tvrtku Withings, koja je osnovana 2008. te koja je od tada stekla odličnu reputaciju unutar svog sektora, sa zaradom od 170 milijuna eura. Ovaj korak očigledan je pokazatelj da je Nokijin cilj ući u tržište IoT-a (Internet of Things), a potom i u sektor digitalnog zdravstva. Nokijin čelnik, Rajeev Suri, dao je sljedeću izjavu prilikom najave akvizicije:

Već dugo govorimo da je područje digitalnog zdravstva strateški važno za Nokiju, a sada poduzimamo konkretne korake kako bismo iskoristili priliku unutar ovog velikog i važnog tržišta. S ovom akvizicijom, Nokia ojačava svoju poziciju unutar Internet of Thingsa na način koji iskorištava snagu pouzdanosti našeg brenda, odgovara cilju naše tvrtke – širenju ljudskih mogućnosti u povezanom svijetu – te nas smješta u središte veoma velikog tržišta, koje bi nam pomoglo da uvedemo pozitivne promjene u ljudske živote.

Ova promjena ne znači samo da će se logotipi na postojećim proizvodima zamijeniti onima poznatima u cijelome svijetu, nego i predstavljanje hrpe novih, odličnih proizvoda – i to za manje cijene te za veću ciljnu skupinu korisnika! Postojeći i već dostupni proizvodi dobit će softversku nadogradnju zahvaljujući novoj aplikaciji Health Mate.

02_nokia_fully_acquires_withings

Zašto je ovo nama važno? Za početak, Apple i Nokia već su dugo u lošim odnosima, ali tome je došao kraj. Uostalom, na policama iSTYLE dućana također možete pronaći nove Nokijine proizvode! Već smo isprobali mnogo njih, pa u nadolazećim danima možete očekivati naše iskrene osvrte. Sada ćemo dobiti i novu pametnu vagu za manju cijenu, novi monitor krvnog tlaka, a provjerit ćemo i korisnost te pouzdanost zbilja cool termometra te kućnog monitora.

iPhone Xr

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!