imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Predstavljen iOS 12 – Apple WWDC 2018

Pogledajte nove funkcije sljedećeg sustava!

Ništa više od snimaka Apple Parka dronom


Barem ne legalnim putem. Naime, Apple je oformio novu grupu lovaca na bespilotne letjelice iznad Apple Parka. Oprostit ćemo se s tim izvorom informacija posljednjom snimkom naše drage „svemirske postaje“ u Cupertinu.

Ako se dobro sjećam, počeo sam pratiti videa o Appleovom novom kampusu snimljena bespilotnim letjelicama u rujnu 2014. Znači, prošle su tri godine tijekom koje smo svaki mjesec imali novu snimku. Nismo samo pratili razvoj gradnje Apple Parka, nego porast kvalitete snimaka te razvoj tehnologije dronova. Prva snimka načinjena je DJI Phantomom 2, koji je preletio kampus.

Na žalost, svemu dođe kraj te se čini da je i ovaj serijal došao do posljednje epizode. Ali možemo razumjeti zašto je tako. Prve snimke prikazivale su prazne terene, ali gradnja Apple Parka danas je skoro gotova i prvi se radnici već useljavaju, pa bespilotne letjelice više nisu dobrodošle.

U SAD-u, tijelo vlasti nadležno za zračni prostor zove se Federal Aviation Administration (FAA). Teritorij Apple Parka pripada u zelenu zonu i piloti ga mogu nadlijetati ako se pridržavaju svih propisa (trebaju održavati 100 m udaljenosti od građevina, stalno imati vizualni kontakt s bespilotnom letjelicom, itd.). Međutim, ako Apple uspije dokazati FAA-u da te letjelice ometaju njihov svakodnevni rad, piloti koji njima upravljaju kršit će kalifornijske zakone o privatnosti.

Čini se da je Apple to i uspio dokazati, pa su letovi bespilotnih letjelica na tom području sada ograničeni. Ali to nije sve – oformili su i posebnu sigurnosnu službu. Jedan član već je zabranio pilotu da snima to područje prije nekoliko dana. Stoga možemo zaključiti da više nećemo dobivati snimke Apple Parka. Dobro, barem ne legalne.

Za utjehu, pogledajmo posljednji službeni video kojega je snimio Matthew Roberts. Na snimci se jasno vidi dovršeno Kazalište Stevea Jobsa, prazno jezero, novozasađene šume te – nama omiljena – stoljeće stara štala.

Hvala na sjećanjima… Bojim se da vam smijemo donositi samo materijale koje odobri Apple. Ali ako živite negdje u blizini…

Izvor: iDownloadBlog

iPad akcija 1999 kn

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!