imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Ništa od SE-a X, ali iPhone SE 2 mogao bi stići


Stiglo je još vijesti o nasljedniku popularnog iPhonea SE, koji bi mogao stići i ovog svibnja. Ako bude lansiran, uređaj neće biti onakav kakav smo očekivali. Pogledajmo što nas čeka na temelju najnovijih informacija.

Iskreno, pomalo smo zbunjeni u svezi novog modela iPhonea SE. Naš najpouzdaniji izvor za vijesti o Appleu, Kuo, još je prije nekoliko mjeseci tvrdio da nas ne očekuje nikakva nadogradnja, te se i dalje čvrsto drži tog stajališta. Ni Gurman nije spominjao ništa u tom kontekstu.

Međutim, DigiTimes, svojevrstan Daily Mail glasina o Appleu, već je mnogo puta pisao o iPhoneu SE 2. Doduše, mi nismo ozbiljno shvaćali te informacije, te općenito imamo tendenciju izbjegavati čitati njihove vijesti. Međutim, u ovom su slučaju drugi, pouzdaniji izvori potvrdili druge vijesti koje imaju veze s ovom temom, pa očigledno moramo malo ozbiljnije shvatiti čitavu ovu priču.

Naime, radi se o službenom dokumentu u rukama Euroazijskog gospodarskog saveza, u kojemu se spominju različiti brojevi modela, ni na koji način povezivi s postojećim iPhoneima. Ako se povijest ponovi, za manje od dva mjeseca lansirat će se novi uređaj.

Prema nekoliko izvora, taj uređaj bit će upravo druga generacija iPhonea SE. Tvrde kako je ovoga puta nekoliko proizvođača maski za mobitele prišapnulo informacije prilično pouzdanom blogu Mac Otakari, na prošlotjednom sajmu Global Sources Mobile Electronics u Hong Kongu. Na blogu su bili velikodušni, te podijelili svoja saznanja sa svijetom.

Prema njihovim informacijama, iPhone SE 2 mogao bi stići ovog svibnja. U pogledu dizajna ne očekuju se velike promjene. Čini se da će uređaj biti veličine 4 inča, zaslon će imati okvir, ali dobit ćemo i Touch ID. Međutim, u sklopu najnovijih trendova, 3,5-mm ulaz mora otići. Time bi ovaj konektor postao stvar povijesti jer se može naći samo na još nekoliko preostalih starih uređaja.

Procesor bi mogao biti isti onaj A10 Fusion čip koji se nalazi u iPhoneu 7 i 7 Plus, čime bi se performanse iPhonea SE mogle pojačati do 40%. Staklena stražnja strana mogla bi biti zgodan dodatak, a imala bi i podršku za bežično punjenje.

Ukratko, vjerojatno ništa od SE-a X identičnom iPhoneu X, s OLED zaslonom bez okvira, o kojem se ranije pričalo. iPhone SE 2 mogao bi nam doći s nekoliko manjih unaprjeđenja te biti tek blago uzbudljiv.

Međutim, moramo naglasiti da ove vijesti nisu potvrđene. Nemojte početi štedjeti za njega i veseliti se novom članu svoje digitalne obitelji. U posljednjih pet godina, Apple je u svibnju predstavio jedino unaprijeđen iPod touch te MacBook Pro.

Izvor: MacRumors

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!