imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Predstavljen iOS 12 – Apple WWDC 2018

Pogledajte nove funkcije sljedećeg sustava!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Nintendo navodno razvija igru Legend of Zelda za iPhone


Jedna od najvećih Nintendovih igara, Legend of Zelda, mogla bi se pojaviti u verziji za iPhone i to već na proljeće 2018. godine. Je li japanska razvojna ekipa naučila na greškama koje su učinili na Super Mario Runu? Postoje velike šanse da ćemo to saznati za manje od godinu dana.

Iako Nintendo nije najveće ime u današnjem svijetu igara, ne možemo zanemariti činjenicu da je to najpoznatija tvrtka za razvoj igara u povijesti. Ova entuzijastična ekipa japanskih tehnologa još uvijek vjeruje u provjerene metode stvaranja igara, kao one kojima su stvorili Super Mario Brosa i Legend of Zelda. Glupo je reći da one nemaju važnost na tržištu igara: imaju svoje mjesto i mnogi ih ljudi vole, samo što ne žele svi kupiti Nintendovu konzolu da bi ih mogli igrati.

01_legend_of_zelda_arriving_to_iphones

Kada se pojavio u prosincu, Super Mario Run uopće nije financijski podbacio. Dapače! Nismo ni očekivali da će se stvari drugačije razvijati nakon što se čitav hype slegnuo, ali vjerovali smo da će ta igrica mnogima postati omiljena. Ali to se nije dogodilo. Čini se da Nintendo treba poraditi na nekim područjima: nadamo se da su poslušali brojne savjete i mišljenja kritičara i igrača, te da će ih iskoristiti kako bi se u budućnosti popravili. Nakon Super Mario Runa došao je Fire Emblem Heroes, a – ako je vjerovati glasinama – na ljeto nas očekuje Animal Crossing, a u ovo vrijeme iduće godine moći ćemo igrati Legend of Zelda na svojim iPhonima.

Još uvijek nije jasno na koje će se platforme Nintendo usmjeriti, ali igre će vjerojatno biti dostupne i za Android i za iOS. S obzirom na to da je iPhone imao prednost za Super Mario Runa, možemo pretpostaviti da će isto vrijediti i za Legend of Zelda. Premda je iOS manja platforma, razvojnim se ekipama i dalje isplati stvarati igre za iPhone i iPad, a bilo bi idealno kada bi bile dostupne i za Apple TV.

02_legend_of_zelda_arriving_to_iphones

Nintendo je možda uzeo prevelik zalogaj kada su odlučili razviti Legend of Zelda za mobilnu platformu. Ova igra ima hordu obožavatelja pa su očekivanja velika. Rijetko se dogodi da mobilna verzija postojeće igre ne razočara njezine izvorne obožavatelje; pravo je pitanje hoće li Legend of Zelda biti uspješna na ekranima od 12 cm. Nintendo ima svojevrsnu prednost jer su već razvili dvije igre za uređaje s ekranima na dodir – Phantom Hourglass i Spirit Tracks već su objavljeni za Nintendo DS. A dobar je znak i to što je Breath of the Wild doživio golem uspjeh u verziji za Wii U i Nintendo Switch.

Izvor: The Verge

Mac_10%_EDU

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!