imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nikakav Snapdragon ne može nadmašiti Appleov procesor


Svi oni proizvođači mobilnih telefona koji bi željeli nadmašiti iPhone u pogledu sirovih performansi mogli bi se dobro namučiti…

Jedna od najvećih prednosti Applea nad konkurencijom jest da su hardver i softver neraskidivo povezani. Zahvaljujući tome, iPhoneu je potrebno manje RAM-a da bi se postigle iste performanse u usporedbi s drugim proizvođačima. A da ni ne spominjem da njihov A procesor nadmašuje sve konkurente.

Čini se da je situacija i ove godine ista. Prvi benchmark testovi izvedeni na Qualcommovom Snapdragom 855 procesoru polako izlaze na vidjelo i čini se da neće nadmašiti iPhone. Taj će čip navodno biti ugrađen u Samsungov novi Galaxy S10, koji će biti lansiran 20. veljače.

Slashleaks je podijelio rezultate koje je taj procesor postigao na Geekbench 4 testu. Najveća razlika vidljiva je na ispitivanjima rada jedne jezgre: dok je Appleov A12 procesor osvojio 4801 bod, Snapdragon je zapeo na 3413. U pogledu višejezgrenih performansi, rezultati su ujednačeniji: Samsung je osvojio 10.256 bodova, a iPhone XS 11.479.

Naravno, ta razlika u bodovima ne čini preveliku razliku u stvarnosti, pa korisnici Samsunga nemaju nekih ozbiljnih problema: oba su procesora jako brza i korisnici vjerojatno neće ni primijetiti razliku. Međutim, u pogledu trajnosti, iPhoneova prednost mogla bi se pokazati važnom u budućnosti.

Izvor: MacRumors

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!