imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Nikakav Snapdragon ne može nadmašiti Appleov procesor


Svi oni proizvođači mobilnih telefona koji bi željeli nadmašiti iPhone u pogledu sirovih performansi mogli bi se dobro namučiti…

Jedna od najvećih prednosti Applea nad konkurencijom jest da su hardver i softver neraskidivo povezani. Zahvaljujući tome, iPhoneu je potrebno manje RAM-a da bi se postigle iste performanse u usporedbi s drugim proizvođačima. A da ni ne spominjem da njihov A procesor nadmašuje sve konkurente.

Čini se da je situacija i ove godine ista. Prvi benchmark testovi izvedeni na Qualcommovom Snapdragom 855 procesoru polako izlaze na vidjelo i čini se da neće nadmašiti iPhone. Taj će čip navodno biti ugrađen u Samsungov novi Galaxy S10, koji će biti lansiran 20. veljače.

Slashleaks je podijelio rezultate koje je taj procesor postigao na Geekbench 4 testu. Najveća razlika vidljiva je na ispitivanjima rada jedne jezgre: dok je Appleov A12 procesor osvojio 4801 bod, Snapdragon je zapeo na 3413. U pogledu višejezgrenih performansi, rezultati su ujednačeniji: Samsung je osvojio 10.256 bodova, a iPhone XS 11.479.

Naravno, ta razlika u bodovima ne čini preveliku razliku u stvarnosti, pa korisnici Samsunga nemaju nekih ozbiljnih problema: oba su procesora jako brza i korisnici vjerojatno neće ni primijetiti razliku. Međutim, u pogledu trajnosti, iPhoneova prednost mogla bi se pokazati važnom u budućnosti.

Izvor: MacRumors

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!