imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nikada nije bilo isplativije koristiti Safari


Postoje oni koji će ga vječno voljeti i nikada ne bi koristili nešto drugo. Postoje oni koji jednostavno poriču njegovu upotrebu i oni koji su prije koristili neki drugi preglednik. Ako se pronalazite u posljednje dvije skupine korisnika, pokazat ćemo vam 5 razloga zašto biste Appleovom pregledniku trebali pružiti priliku.

Istina je da Safari nije najpopularniji preglednik na tržištu s najviše značajki koje možete nabaviti. Međutim, razvijen je od strane Applea, stoga je savršeno usklađen s drugim tvrtkinim proizvodima. To je ista situacija kao i u slučaju operativnih sustava:

Sve linije koda Safarija napisane su kako bi služile Apple korisnicima.

I nikome drugome, osim njih. Zato je savršeno optimiziran, ima sve nove funkcije i može reagirati na sve promijene koje utječu na oba sustava i hardver. Ali i dalje mu nedostaje nekoliko funkcija, što bi moglo potaknuti korisnike na upotrebu drugih preglednika.

Međutim, s macOS-om Mojave i iOS-om 12, Apple je dodao mnogo funkcija koje su nedostajale. Evo 5 razloga zašto biste Safariju trebali pružiti priliku, čak i ako koristite nešto drugo.

Privatnost na vrhu

Apple je uvijek obraćao veliku pažnju na privatnost, ali sada su dosegli vrhunac. Nova ugrađena funkcija pod nazivom Enhanced Tracking Prevention hrani web-stranice s najmanjom mogućom količinom podataka. Ako web-stranica ne bi trebala znati koje dodatke upotrebljavate, koji jezik preferirate koristiti na vašem računalu i tako dalje, onda to ni neće znati. To je bilo potpuno drugačije prije, a sada čini praćenje aktivnosti različitih korisnika potpuno nemogućim.

Safari također ubija svako ugrađeno praćenje svake pojedine web-stranice. Na primjer, sada ni Facebook ni Twitter neće moći pratiti vašu aktivnost putem ugrađenih Sviđa mi se i Podijeli gumba na različitim stranicama.

Brz kao munja

To je sve. Safari je u osnovi najbrži preglednik od svih, testiran na Appleovim uređajima zbog spomenute optimizacije. iOS 12 će ga učiniti još bržim, zajedno s cijelim sustavom.

Favicons

Znate, one male ikone pored naslova web-stranica. Iz nepoznatih razloga, Safari ih dosad nije mogao prikazati, čak i kada su svi drugi preglednici mogli. Možda se čini kao nešto stvarno nevažno, ali može značiti pravu razliku koja vam omogućuje jednostavnije prepoznavanje kartica. Apple je sada uključio ovu osnovnu funkciju u Safari.

Napredniji Reader View

To je stvarno prigodan dodatak. Reader View možete aktivirati dodirom ili klikom na malu ikonu stupca na lijevoj strani trake za pretraživanje. Ova funkcija preraspoređuje tekst i slike odabrane web-stranice u oku ugodan izgled koji je puno udobniji za čitanje. Od sada, uređaji će moći prikazati zahtjevne elemente poput grafikona, opisa slika i drugih na puno napredniji način.

Automatsko ispunjavanje potvrdnih kodova

Tijekom procesa potvrde u dva koraka, web-stranice i aplikacije vam mogu poslati potvrdne kodove putem tekstualne poruke. Od sada će sistem s lakoćom prepoznavati te kodove, te će vam ponuditi opciju automatskog ispunjavanja kako bi vam uštedio nešto vremena. Očito, ova funkcija će raditi samo sa Safarijem, što je također dodatni razlog zašto biste trebali isprobati Appleov izvorni preglednik.

Izvor: Cult of Mac

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!