imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Nevjerojatno ‘izbacivanje’ hardwarea očekivano na WWDC-u


Dobiti ćete sve što vam treba: nove iPade, MacBooke, a bežična tipkovnica i Siri zvučnik se čine sve više i više razumnima. Svoje informacije smo dobili iz slučajno pronađenog regulatornog spisa.

Samo je par dana ostalo do ovogodišnjeg WWDC-a. Ako biste si željeli ostaviti poneko iznenađenje tijekom Keynotea (što može biti tiha nadogradnja, a ne velika najava), stanite ovdje. Prema podatcima koji su procurili, sada bismo trebali znati s 99% točnosti koliko ćemo dobiti od svakog proizvoda. Međutim, nismo svjesni točnih specifikacija.

01_insane_hardware_dump_at_wwdc

Dogodilo se to prije par dana, kada urednici Conosmacove web-stranice nisu imali o čemu pisati te su počeli pretraživati bazu podataka Euroazijske ekonomske komisije (ECC). U njoj su pronašli rusku regulatornu prijavu, koju su smatrali toliko šarmantnom da se nisu mogli oduprijeti nagonu da ju pročitaju. U dokumentu su se nalazili brojevi modela 5 uređaja koji rade na macOS Sierri, 4 uređaja koja rade na iOSu i bežična tipkovnica.

5 novih Macova, identificiranih samo s brojevima modela A1289, A1347, A1418, A1419 i A1481, vjerojatno će biti novi 13” i 15” MacBook Pro uz novi 12” MacBook, s vanjskim izgledima za novi nadograđeni MacBook Air također u tom okviru. Otkriveni brojevi također uključuju moguću novu bežičnu tipkovnicu (model A1843) i četiri broja svrstana pod iOS 10 (A1671, A1709, A1670 i A1701), ukazujući na moguće predstavljanje novog modela iPada o kojemu se pričalo.

02_insane_hardware_dump_at_wwdcBi li Touch Bar Magic Keyboard mogla stići uskoro?

Ove informacije imamo zahvaljujući dobroj staroj ruskoj navici da svaka tvrtka mora registrirati sve proizvode koji sadrže enkripciju ili kriptografske alate koje bi željeli prodavati u državi. A Appleovi proizvodi su takvi. Stoga gore navedeni brojevi moraju pripadati novim uređajima. Kada se slično događalo u prošlosti to je značilo novi hardware, i mislimo kako će i u ovom slučaju biti isto.

Što se tiče Siri zvučnika, nismo sigurni, jer nismo pronašli nijedan dokaz o njemu u ovom dokumentu. Bloombergove male ptičice su ‘tweetale’ kako je Apple već započeo s proizvodnjom. S obzirom na trenutnu situaciju, to znači da distribucija može početi tek krajem godine. Ipak, moguće je da bi mogli najaviti ili čak predstaviti Siri zvučnik na WWDC-u kako bi zaustavili širenje Amazon Echoa i Google Homea.

03_insane_hardware_dump_at_wwdc

Čini se da su o specifikacijama saznali više iz svojih izvora. Prema njima, neće biti zvučnika sa zaslonom na dodir, iako je Phil Schiller prethodno rekao kako nema smisla proizvoditi takve uređaje. Za zvučnik je rečeno kako će imati vrhunsku kvalitetu zvuka, uključujući i ‘virtual surround’ tehnologiju i rečeno je kako bi trebao biti glasniji od konkurenata. Mogao bi također imati uključene senzore za mjerenje akustike u prostoriji i prilagođavanje glasnoće zvuka tijekom uporabe. To bi bilo nevjerojatno.

Ne moramo čekati dugo do WWDC-a gdje će sve biti pokazano. Dolazak novih uređaja je prilično siguran, jedino pitanje je Siri zvučnik.

Izvor: Macrumors 1, 2

iPhone_X
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.