imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Nešto nije u redu s punjenjem novih iPhonea


Problem je navodno softverski i trebao bi se brzo riješiti, a radi se o tome da se neki uređaji ne žele puniti kada se Lightning kabel uključi dok je zaslon isključen.

Mnogi su se korisnici požalili – pa tako i čitatelji iMagazina – da njihovi novi iPhonei XS i iPhonei XS Max ne funkcioniraju kako treba tijekom punjenja.

Problem je što neki uređaji odbijaju punjenje dok je zaslon uključen, te se mogu početi puniti samo s uključenim zaslonom. To se ne događa svim uređajima (mi, primjerice, nismo imali problema prilikom testiranja novih modela). Međutim, oni korisnici koji su doživjeli ovaj problem, suočili su se različitim popratnim anomalijama.

Najčešće se uređaj počne normalno puniti čim se zaslon uključi. Doduše, neki korisnici moraju uključiti zaslon, pa onda iskopčati te ponovno ukopčati Lightning kabel. U najgorem, ali i najrjeđem, slučaju, uređaj uopće ne reagira ako se Lightning kabel ukopča dok je zaslon isključen.

Trenutno su potvrđene samo dvije stvari vezane uz ovaj fenomen:

  • Problem ne pogađa sve uređaje. Kao što možete vidjeti u videu, samo neki uređaji imaju problema s radom.
  • Problem se ne javlja kod svih načina punjenja. Većina korisnika tvrdi da samo određeni punjači i određeni načini punjenja stvaraju probleme.

Međutim, ono što još uvijek ne znamo jest:

  • Što uzrokuje ovaj problem.
  • Koliko je uređaja pogođeno njime.
  • Kakvi punjači i kakvi oblici punjenja stvaraju probleme.
  • Radi li se o softverskom ili hardverskom problemu.
  • Kako se on može riješiti.

Najraširenije vjerovanje jest da je za problem odgovorna značajka USB Restricted Mode, predstavljena s iOS-om 11.4.1. Njezina glavna zadaća jest zaustaviti podatkovni promet putem USB-a dok je iPhone zaključan te zaustaviti mogući nedozvoljeni pristup podacima putem USB-a.

Međutim, prema Appleovoj službenoj dokumentaciji, ova značajka ne bi smjela utjecati na punjenje. Uostalom, problem je prisutan i kada je ta značajka isključena. Trenutno ne možemo ponuditi nikakva rješenja, ali Apple situaciju sigurno smatra prioritetnom jer se radi o tek lansiranim uređajima.

Za sada vam jedino možemo obećati da ćemo vas izvještavati o daljnjem razvoju događaja i s vama podijeliti sve službene informacije u svezi ovog problema.

Izvor: MacRumors

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!