imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Nema više problema s Appleovim baterijama


Barem se iskreno nadamo, jer je Apple kupio uređaje za testiranje baterija koji su razvijeni od strane jedne od najvećih tvrtki specijaliziranih za baterije, koja je također u partnerstvu s Teslom u pogledu razvoja. Ako se to nastavi, mogli bismo imati baterije za iPhone 8 koje neće umrijeti na prvi znak zime…

Kakva dobra odluka – možda ste rekli kada ste pročitali vijesti o ovoj temi, zato što bez obzira koliko odličan wall-to-wall zakrivljeni OLED zaslon bio, ili sakriveni čitač otisaka, ili dvojna kamera, ako baterija to sve ne može podnijeti, u stvarnosti vrijede ništa. Ljudi kažu kako su svi lanci jaki koliko i najslabija karika, i to je pogotovo točno za tržište mobilnih uređaja, a iPhoneove baterije se sve više i više približavaju tome da ih nazovu najslabijom karikom uređaja.

01_no_more_iphone_battery_problems

Prvo, zašto baterija ne može trajati dulje od jednog ili dva dana? Telefone koristimo već desetljećima, ali ovo je postalo samo gore. Zaboravite na kratak život baterije, barem bismo onda trebali moći napuniti bateriju što je brže moguće, i ni ne moramo spominjati kako se telefoni ne bi trebali gasiti na 80% kada je vani hladno tijekom zime… Postoje neki problemi, a čini se da ih i Apple vidi, pasu se okrenuli prema najboljem mogućem mjestu za rješenje.

Tko je neslužbeni kralj baterija? Da, Tesla. Život baterije u njihovim uređajima se udvostručio u samo posljednje četiri godine. To je razumljivo: životni vijek baterije je ključan kada želite voziti električni automobil. Zasluge ne pripadaju samo Tesli, jer su razvoj i istraživanje većinom bili provedeni od treće strane; tvrtke pod imenom Novonix. Ovaj tim, pod vodstvom dobro poznatog Jeffa Dahna koji je pomogao s razvojem ovog područja putem mnogih svojih izuma. Između mnogo drugih projekata, sudjelovao je u razvijanju Li-ion baterija koje se trenutno koriste u telefonima.

02_no_more_iphone_battery_problems

Ključ njihovog uspjeha se nalazi u posebnoj metodi koju su smislili, uz pomoć koje mogu efikasno testirati životni vijek baterije. Kako bi išao uz ovu metodu, izgradili su poseban, iznimno precizan, 40-kanalski uređaj za testiranje s ugrađenim termometrom, 2A maksimalni intenzitet struje po svakom kanalu i regulator napona u rasponu od 0 do 5V. Također ima ekstremno temeljiti sustav snimanja podataka.

Pa, Apple je kupio gomilu tih strojeva.

Hvala nebesima…

Izvor: 9to5mac

iPhone_X
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.