imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Nema straha od retencije prikaza na iPhoneu X


Ekipa YouTube kanala Cetizen odlučila je provjeriti pate li ovogodišnji vodeći uređaji Applea i Samsunga od fenomena zaostajanja slike na ekranu. Appleov iPhone X odlično je prošao na testu.

OLED paneli zloglasni su zbog problema zaostajanja slike na ekranu, odnosno stalnih grafičkih elemenata koji se uvijek naziru na zaslonu. Primjerice, dijelovi korisničkog sučelja uvijek su vidljivi, bez obzira na to što u datom trenutku gledamo. Ovaj je problem utkan u sam DNK ove vrste panela, a rješenja za njega još uvijek se traže. I Apple se dotakao te teme, istaknuvši kako su uspjeli svesti takve neželjene prikaze na minimum.

Dapače, prilikom predstavljanja iPhonea X, u svom su stilu objasnili zašto su prvi uređaj s OLED zaslonom lansirali tek 2017. godine:

… ta je tehnologija tek sada dosegla razinu kvalitete koja odgovara Appleovim standardima.

Sada je iPhone X dobio priliku dokazati kako je Apple bio u pravu, te izazvati Samsungove Galaxy S7 Edge i Note 8. Cetizen je pojačao svjetlinu na najjače, prikazao RGB sliku punu teksta, uključio štopericu te promatrao promjene.

S obzirom na to da nema nekakvih službenih mjernih jedinica kojima bi se objektivno objasnile promjene, najbolje da slike ispričaju priču. Na prvoj slici vidite iPhone (gore) i Note 8 (na dnu) nakon 84 sata testiranja.

Sljedeća slika zaslona snimljena je neposredno nakon 254 sata stalnog rada. S7 Edge je na vrhu, iPhone X u sredini, a Note 8 na dnu.

U 374. satu, na svakom se uređaju jasno vide promjene. Na vrhu je iPhone X, S7 Edge je u sredini, a Note 8 na dnu.

A zadnja slika pokazuje stanje nakon 510 sati (cca. tri tjedna) stalnog rada: na vrhu je S7 Edge, u sredini iPhone X, a na dnu Note 8.

Objektivno možemo zaključiti da je Note 8 na zadnjem mjestu jer se na njegovom ekranu jasno vidi zaostatak prikaza. iPhone X i S7 Edge stoje rame uz rame, a konačnu presudu prepuštamo vama.

Moramo istaknuti kako je vjerojatnost da ćete ovako dugo prikazivati isti prikaz na zaslonu mobitela iznimno malena. Stoga budite mirni jer nema razloga da brinete zbog zaostajanja prikaza na zaslonu.

Izvor: iDownloadBlog

Zimska promocija

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!