imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Nema iPhonea 8 ove godine?


Ima toliko kontroverznih vijesti na Internetu o novom iPhoneu da više ne možemo vjerovati čak ni najposjećenijim stranicama s vijestima. Što je istina?

Riječi u naslovu znače nešto posve drugo kada se na kraju nalazi točka, a ne upitnik. Neke stranice su proglasile ovu rečenicu kao da se radi o već odlučenoj izjavi; The Verge je postavio ove informacije u uvjetnom obliku, što stavlja stvari u vrlo drugačije svjetlo. Preuzeli su informacije od Business Insidera, koji se pak poziva na Deutsche Bank. Tek trebamo shvatiti kako je DB povezan s Appleom.

Raščistimo neke stvari. Ima puno vijesti, glasina i nagađanja povezanih s iPhoneom, stoga nema ničega što možemo sigurno znati. Jedino što je relativno sigurno je da će biti novog iPhonea. Ne znamo ime, niti kako će izgledati. Možemo izjaviti kako će se vjerojatno raditi o uređaju s OLED zaslonom, Home tipkom integriranom u zaslon, vertikalnim kamerama i bežičnim punjenjem. Napisali smo članak o toj temi; možda ste ga čak pročitali. Ako niste, možete ga pronaći ovdje.

U zadnje vrijeme je bilo mnogo vijesti o problemima oko proizvodnje. Različiti izvori tvrde kako postoje problemi s proizvodnjom novog iPhonea, što može odgoditi puštanje na tržište. Touch ID integriran u zaslon može biti izvor ovih problema, između ostalog, ali čak i u vezi s ovime, možemo se osloniti samo na neke nejasne i nesigurne izvore i nagađanja.

Kolike su šanse da će novi iPhone biti odgođen do 2018 godine? Mišljenja smo kako se ovo ne može zaista dogoditi. Kada bi se i dogodilo, znatno bi slomilo Appleovu prodaju. Cijeli božićni period bez novog iPhonea… Pa, možete zamisliti koliko bi to bilo neugodno za Apple, da ne spominjemo milijarde dolara koje bi Apple i ulagači izgubili zbog toga. Ovo je moguće učiniti s Mac Proom, ali definitivno ne s iPhoneom koji čini 60% Appleovih prodaja i ukupne zarade. Tim Cook je nedavno izjavio kako je prodaja iPhonea opala zbog glasina o iPhoneu 8, jer sve više i više osoba čeka novi model.

Samo sam bacio pogled na njega i nisam imao vremena za detaljnije proučavanje. Ali općenito gledajući, zamijetili smo svojevrsnu stanku u kupnji iPhonea, za koju smatramo da je uzrokovana uranjenim i sve češćim vijestima o budućim iPhoneima. Očigledno je da je u tome stvar te da ta situacija može objasniti današnje brojke. Ne znam, ali sve je transparentno.

Što možemo očekivati? Čak i ako postoje problemi s proizvodnjom, mislimo kako će novi iPhone ipak biti predstavljen ove jeseni, s istom cijenom u dolarima. Neće biti 7s, ali će biti novi uređaj bez rubova s OLED zaslonom. Predstavit će ga tijekom rujna, kao i obično, i samo 1 do 2 tjedna kasnije će se naći u prodaji, ali šanse da će uređaj imati nestašicu zaliha do početka 2018 godine su 99%.

iPhone_SE_akcija
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.