imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Neka vam AirPods slušalice budu čiste


Appleove bežične slušalice jedne su od njihovih najpopularnijih proizvoda. Pogledajmo najjednostavniji i najprofesionalniji način njihovog održavanja!

Kada su lansirane, AirPods slušalice bile uistinu izvanredne u odnosu na slične proizvode na tržištu. Premda tehnologija smještena u tom sitnom uređaju nije bila najsuvremenija, njegov je dizajn bio vrlo upečatljiv. Koristimo ih svaki dan i ne bojimo se da ćemo ih izgubiti. Jedini nedostatak jest da ih – poput svakog drugog uređaja koji konstantno koristimo – moramo čistiti.

Naravno da vas nitko na to neće prisiljavati, ali ako ih koristite više sati dnevno, s vremenom će se na svakoj slušalici nakupiti vidljivi sloj nečistoće. Isto se događa sa svim vrstama slušalica koje se stavljaju u uho, pa tako i s EarPodsima. Međutim, AirPods su mnogo skuplje, pa ćete vjerojatno bolje paziti na njih. Uostalom, vrlo ih je jednostavno čistiti, samo znajte da ćete tako zasigurno otkriti ogrebotine i znakove stalnog korištenja.

Prvi i najosnovniji alat za čišćenje jest krpa od mikrofibre, koju svi iskusni korisnici tehnologije imaju doma. Važna je jer čuva sjajne površine od ogrebotina koje mogu nastati tijekom čišćenja, a i vrlo dobro funkcionira u spoju s bilo kojom tekućinom. Kao što mu ime kaže, ovaj je materijal izrađen od sićušnih niti – čak do sto ili dvjesto puta tajnih od ljudske dlake – koje ih čine idealnima za čišćenje.

Prvo oprezno obrišite spremnik i slušalice. Ako je neophodno, možete koristiti i nježno sredstvo za čišćenje. Vrlo je važno da ne nanosite sredstvo izravno na uređaj – ako dospije do unutrašnjih dijelova, cijeli bi uređaj mogao biti uništen. Samo nanesite malo tekućine na krpu i obrišite slušalice. Sada dolazimo do preciznog dijela procedure – čišćenja dijelova koji dolaze u dodir s unutarnjim dijelovima vaših ušiju.

Bez obzira na to koliko brinete o osobnoj higijeni, vaš ušni vosak te mrtve stanice kože doći će u doticaj s vašim ušima. Onima koji žele ovo obaviti besprijekorno, preporučujemo da čačkalicom prođu sve spojnice, osobito mikrofon i senzor blizine. Oni kojima se ne da tako eksperimentirati mogu koristiti običan štapić za uši bez vrha od vate ili sa smočenim vrhom. Kada sve dobro počistite, protresite slušalice kako bi sve zaostale nečistoće same ispale van.

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!