imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Neka iOS Spotlight bude još učinkovitiji


Spotlight je jedan od asova u rukavu Applea – taj optimizirani sustav za brzo pretraživanje uvijek nam je koristan. Međutim, u slučaju prevelikog broja pretraga, može dati nerelevantne rezultate. Pokazat ćemo vam kako da pretraživanje na iOS-u učinite učinkovitijim.

Obično imate toliko podataka na svojim uređajima da ih je prilično teško organizirati, a još teže zapamtiti gdje se točno nalaze. Kako biste riješili taj problem, postoji mogućnost brzog pretraživanja, a u tom je kontekstu Spotlight možda najbolje rješenje na tržištu.

Jedini je problem što Spotlight pretražuje sve, od povijesti na YouTubeu, preko zakučastih dokumenata do podataka najblesavijih aplikacija. Stoga slijedi da je ključ uspješnog i učinkovitog korištenja Spotlighta u uklanjanju nevažnih rezultata, te istovremenom zadržavanju onih nužnih.

Srećom, lako je optimizirati rezultate pretrage u Spotlightu na iOS-u. Idite na Postavke > Siri i pretraživanje, pa odite niže te otvorite podizbornik svake aplikacije. Na žalost, morat ćete se malo naraditi, ali na kraju će rezultati pretraživanja u Spotlightu biti mnogo bolji.

Ako ne želite vidjeti podatke neke određene aplikacije u rezultatima pretraživanja, samo isključite opciju Siri i pretraživanje. Tako možete isključiti odabranu aplikaciju iz Spotlighta, te iz Sirinih prijedloga. Imajte to na umu!

Uživajte, jer ćete od sada pretraživanjem dobiti samo relevantne podatke!

Izvor: Cult of Mac

Zimska promocija

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!