imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Napokon je stigla prva javna beta verzija iOS-a 12

Hoćete li i vi isprobati beta verziju?

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Ne možete u potpunosti isključiti WiFi i Bluetooth u Kontrolnom centru


Čuje se žamor sve većeg broja zabrinutih glasova jer se dvije najčešće korištene opcije u Kontrolnom centru ne ponašaju normalno. Apple je potvrdio da je to njihovo nenormalno ponašanje od sada zapravo normalno. Bez brige, tu smo da vam objasnimo o čemu se radi i koja je poanta cijele te promjene.

Polako, ali sigurno, počinje se stvarati još jedan škandal u svezi iOS-a 11. Mnogi su se korisnici naljutili jer tipke za WiFi i Bluetooth ne isključuju te funkcije u potpunosti, nego samo isključuju vezu vašeg uređaja s odabranom mrežom, odnosno uređajem. Strašno! Što je moglo nagnati Apple na takvu odluku? Ukratko:

Nema smisla u potpunosti isključiti WiFi i Bluetooth.

Štoviše, u većini slučajeva isključivanje tih funkcija samo stvara poteškoće. Oni koji se brinu zbog trajanja baterije, mogu odahnuti. Ako niste povezani s nekom mrežom ili uređajem (što tipke sada kontroliraju), činjenica da te funkcije nisu u potpunosti isključene ni na koji način ne utječe na trajanje baterije. Čip zadužen za to doslovno uopće ne crpi energiju.

Dakle, nema poteškoća, samo prednosti. Ako vam WiFi i Bluetooth ostanu uključeni, čak i nakon isključivanja veza, možete bolje uživati u svojem Apple Watchu, Apple Pencilu, AirPlayu, Handoffu, Instant Hotspotu, a to pomaže i u preciznijem određivanju lokacije.

Jedini više ili manje prihvatljiv razlog da u potpunosti isključite te funkcije jest ako se bojite radijacije. U tom slučaju, odite u Settings te ondje povucite prstom odgovarajuće prekidače. Abrakadabra! To je sav trud koji trebate uložiti.

  • Putem Kontrolnog centra (s otključanim uređajem): Povucite kako biste otvorili Kontrolni centar, pritisnite na WiFi i Bluetooth, pa povucite kako biste sve zatvorili. Ukupno četiri koraka.
  • Teži način (s otključanim uređajem): Otvorite Settings te uđite u WiFi izbornik, povucite prekidač, odite natrag, otvorite Bluetooth izbornik, povucite prekidač pa pritisnite Home kako biste izašli. Ukupno sedam koraka.

U zaključku možemo reći da se voda na internetu zamutila zbog tri dodatna koraka koja u konačnici i nisu važna. E, to su problemi ljudi iz zemalja prvoga svijeta.

Ali ne možemo mi bez škandala.

Također, važno je znati da ako isključujete WiFi/Bluetooth preko Kontrolnog centra, te će se funkcije automatski uključiti u 5 h ujutro. A WiFi će se također uključiti ako promijenite lokaciju ili uđete u područje druge mreže na koju se automatski spaja.

iPhone RED

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!