imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Ne možete u potpunosti isključiti WiFi i Bluetooth u Kontrolnom centru


Čuje se žamor sve većeg broja zabrinutih glasova jer se dvije najčešće korištene opcije u Kontrolnom centru ne ponašaju normalno. Apple je potvrdio da je to njihovo nenormalno ponašanje od sada zapravo normalno. Bez brige, tu smo da vam objasnimo o čemu se radi i koja je poanta cijele te promjene.

Polako, ali sigurno, počinje se stvarati još jedan škandal u svezi iOS-a 11. Mnogi su se korisnici naljutili jer tipke za WiFi i Bluetooth ne isključuju te funkcije u potpunosti, nego samo isključuju vezu vašeg uređaja s odabranom mrežom, odnosno uređajem. Strašno! Što je moglo nagnati Apple na takvu odluku? Ukratko:

Nema smisla u potpunosti isključiti WiFi i Bluetooth.

Štoviše, u većini slučajeva isključivanje tih funkcija samo stvara poteškoće. Oni koji se brinu zbog trajanja baterije, mogu odahnuti. Ako niste povezani s nekom mrežom ili uređajem (što tipke sada kontroliraju), činjenica da te funkcije nisu u potpunosti isključene ni na koji način ne utječe na trajanje baterije. Čip zadužen za to doslovno uopće ne crpi energiju.

Dakle, nema poteškoća, samo prednosti. Ako vam WiFi i Bluetooth ostanu uključeni, čak i nakon isključivanja veza, možete bolje uživati u svojem Apple Watchu, Apple Pencilu, AirPlayu, Handoffu, Instant Hotspotu, a to pomaže i u preciznijem određivanju lokacije.

Jedini više ili manje prihvatljiv razlog da u potpunosti isključite te funkcije jest ako se bojite radijacije. U tom slučaju, odite u Settings te ondje povucite prstom odgovarajuće prekidače. Abrakadabra! To je sav trud koji trebate uložiti.

  • Putem Kontrolnog centra (s otključanim uređajem): Povucite kako biste otvorili Kontrolni centar, pritisnite na WiFi i Bluetooth, pa povucite kako biste sve zatvorili. Ukupno četiri koraka.
  • Teži način (s otključanim uređajem): Otvorite Settings te uđite u WiFi izbornik, povucite prekidač, odite natrag, otvorite Bluetooth izbornik, povucite prekidač pa pritisnite Home kako biste izašli. Ukupno sedam koraka.

U zaključku možemo reći da se voda na internetu zamutila zbog tri dodatna koraka koja u konačnici i nisu važna. E, to su problemi ljudi iz zemalja prvoga svijeta.

Ali ne možemo mi bez škandala.

Također, važno je znati da ako isključujete WiFi/Bluetooth preko Kontrolnog centra, te će se funkcije automatski uključiti u 5 h ujutro. A WiFi će se također uključiti ako promijenite lokaciju ili uđete u područje druge mreže na koju se automatski spaja.

iPhone XR

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!