imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Kako je napravljeno: Portrait Lighting – video


Zašto Portrait Lighting fotografije snimljene na iPhoneu izgledaju tako stvarno? Apple nam je u videozapisu pokazao više o tome.

Portrait Lighting je jedna od najboljih značajki iPhone X i iPhone 8 modela. Zahvaljujući TrueDepth sustavu kamere, s lakoćom možete stvarati umjetničke portretne fotografije ili portretne selfije, ovisno o tome s koje strane uređaja se nalazite. U njihovom nedavnom videu možemo vidjeti da pojam “umjetnički” uopće nije pretjerivanje jer je Apple razvio funkciju uz pomoć suvremenih slikara i fotografa.

Nismo samo proučili portretnu fotografiju. Vratili smo se do vremena kada se koristila boja, – rekao je Johnnie Manzari, član Appleovog Human Interface tima.

Zamislite hrpu inženjera, dizajnera i marketinških stručnjaka koji bi voljeli stvoriti uređaj koji ukazuje na novi smjer i sadrži korisne funkcije za sve korisnike. Razmišljali su o tome kako stvoriti funkciju koja pokazuje što sve hardverska i softverska ažuriranja mogu učiniti. I nastala je ideja: što kada bi filtrirali studio svjetla?

Zvuči jednostavno, ali zapravo je prilično težak zadatak za programera da prevede umjetnost na jezik matematike. Zatražili su pomoć od elitnih suvremenih umjetnika i počeli proučavati kako bi režijska svjetla mogla raditi s različitim licima. Rezultat govori sam za sebe, a Portrait Lighting radi vrlo intuitivno zahvaljujući nevjerojatnim softverskim rješenjima.

I upravo to je bio Appleov glavni cilj. Kao što možete i vidjeti u videozapisu, prije, ako ste željeli imati takvu fotografiju, trebala vam je pomoć cijelog tima ljudi kako bi ju dobili. Sada, potreban vam je samo jedan klik. Iako fotografije koje su snimljene s iPhoneom ne pripadaju u portfolije ili na reklamne panoe, savršene su za društvene mreže i obiteljske foto-albume.

Izvori: MacRumors i BuzzFeed

iPhone XR zimska promocija

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!