imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Nakon ažuriranja na iOS 11 više nećete morati moliti za WiFi


iOS 11 će nam pružiti rješenje za dugogodišnji problem: više nećete morati moliti za WiFi lozinku i zatim ju nespretno upisati u mobitel dok se nalazite u tuđem stanu/kući. Od iOS-a 11 pa nadalje, moći ćete dobiti WiFi lozinku na brži i diskretniji način. Još jedna nova funkcija o kojoj Apple još nije pričao!

Znate li onu situaciju kada se nalazite kod nekoga, i nakon par minuta naiđete na problem – ne možete se povezati s WiFi mrežom. Tada sa strahom pristupite domaćinu, ali već znate da ćete mu stvoriti nepriliku, je on nema pojma koja je lozinka. Ne može pronaći papir na kojem je lozinka zapisana, a naljepnica s lozinkama koja se nalazi na stražnjoj strani routera je otpala.

01_share_wifi_password_easily_in_ios11

To ne bi trebao biti vaš najveći problem kada odete na zabavu u nečiji dom, ali kada se na toj zabavi nalazi 10 – 20 osoba, i svi moraju upisati lozinku jedan po jedan, to iznenada postane veliki problem. Pogotovo kada netko ima kompliciraniju lozinku od uobičajene 123456, nešto s velikim i malim slovima i povlakom. Jednostavno rečeno: noćna mora.

Apple nije pričao o ovome kao ni o svim drugim, novim i nespomenutim značajkama: nova značajka iOS-a 11 će biti dijeljenje vaše WiFi lozinke. Sve do sada, ako ste bili prijavljeni s istim računom na vašem iPhoneu, iPadu i MacBooku, tada su svi vaši uređaji mogli prepoznati mrežu s kojom je jedan od njih već bio povezan, bez obzira na to koji uređaj je imao lozinku za nju. Stoga ako ste se, na primjer, povezali s mrežom u knjižnici na vašem iPhoneu, vaš MacBook bi se isto tako mogao automatski povezati s njom.

02_share_wifi_password_easily_in_ios11

Ipak, ovoj smiješnoj situaciji će doći kraj s dijeljenjem WiFi lozinke (u slučaju uređaja kompatibilnih s iOS-om 11, to jest). Sada, kada vam prijatelji dođu u goste i možda se žele spojiti na vašu mrežu, pojavit će se prozorčić na telefonu koji je već povezan na mrežu putem kojeg lako možete poslati lozinku ostalima. S jednim dodirom, iPhone će kopirati lozinku na clipboard i poslati ju, a drugi iPhone se može automatski povezati s WiFi mrežom.

Nećete uvijek dobivati pop-up zahtjev kada netko hoda ispred vaše kuće i traži WiFi mrežu. Kako bi se to dogodilo, morat ćete držati oba telefona blizu jedan drugome. To će vjerojatno funkcionirati na isti način kao kada postavljate vaš Apple TV po prvi puta, pa držite telefon iznad njega kako bi se mogao povezati s internetom.

Možete pročitati više o drugim iOS 11 vijestima u WWDC mapi.

Izvor: 9to5mac

iPad_akcija
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.