00_app_store_prices_change_to_local_currency_cover_HR

NAJNOVIJE VIJESTI: Cijene u App Storeu mijenjaju se u kune

#Vijesti
2017. 05. 19.

Apple je poslao e-mail razvojnim ekipama s obavijesti da će se unutar sljedećih sedam do deset dana cijene u App Storeu promijeniti u domaće valute – u našem slučaju, u kune. Najjeftinija će aplikacija tako koštati 2,99 kn.

Razvojne su ekipe nedavno primile e-mail od Applea, u kojem ih je tvrtka obavijestila da se cijene aplikacija u App storeu mijenjaju u kune za najviše deset dana. Ova promjena utjecat će na brojne zemlje, primjerice Čile, Kolumbiju, Peru, Bugarsku, Češku, Poljsku, Rumunjsku, pa i Hrvatsku. Od sada će se u tim zemljama aplikacije moći kupovati domaćom valutom.

01_app_store_prices_change_to_local_currency

Shodno tome, i cjenovni su se razredi morali malo prilagoditi. Najjeftiniji razred do sada je bio 0,49 eura, a sada će biti 2,99 kn. To je dobra vijest samo za nas jer se radi o našoj valuti pa nećemo više trebati gubiti vrijeme na preračunavanje. Razred od 1,09 eura postaje 8,99 kn, i sve se mijenja po istom principu do najviše kategorije od 8999,99 kn.

02_app_store_prices_change_to_local_currency_HR

Ova promjena neće utjecati na automatsko obnavljanje pretplata, nego će Apple jednostavno prebaciti cijene iz eura u kune te povezati cijene pretplata s najbližim cjenovnim razredom. Naravno, svi će pretplatnici biti obaviješteni o ovim promjenama. Razvojne ekipe moraju promijeniti cijene do 22. svibnja.

03_app_store_prices_change_to_local_currency_HR

Zapravo smo prilično sretni što su cijene pretvorene u domaće valute jer njih ipak koristimo u svakodnevnom životu. Sada ćemo odmah znati koliko svaka aplikacija vrijedi – te je li precijenjena ili podcijenjena – i više nećemo trebati preračunavati cijene i provjeravati tečajeve.

Donosimo originalan Appleov e-mail:

Dobar dan,
Valuta na uslugama App Store i iCloud plana memorije za Hrvatsku uskoro će se promijeniti iz američkih dolara u hrvatske kune.

Ova promjena od vas ne zahtijeva nikakvu radnju. Nakon promjene valute, postojeće pretplate bit će naplaćivane u hrvatskim kunama.

Saznajte kako upravljati vašim pretplatama ili kako poslati iTunes poklone putem e-maila. Ako imate bilo kakvih drugih pitanja, posjetite Podršku tvrtke Apple.

S poštovanjem,
Apple

Komentiraj