imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kada bismo mogli očekivati lansiranje iOS-a 12 beta?

Provjerili smo tendencije posljednjih nekoliko godina.

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Najnovije snimke Apple Parka


Apple Park snimljen je dronom ovog mjeseca i to tijekom krasnog, sunčanog dana. Te nam snimke pokazuju da je 90% zgrada spremno za useljenje, pa se Tim Cook i ekipa mogu početi pakirati i seliti u ovo novo sjedište tvrtke.

Prošlog ste mjeseca mogli vidjeti snimke unutrašnjosti, a premda sve velike prostore na otvorenom treba urediti do kraja, većina uredskih prostorija spremna je za useljenje. Svakog tjedna sve manje ljudi radi na uređenju Appleovog „svemirskog broda“, ali i dalje je jasno da nije sve gotovo. Dio stabala je posađen, ali vjerojatno će ih biti još. Čini se da će taj projekt sadnje lokalno uzgojenog drveća trajati cijelo ljeto.

Još uvijek ništa ne znamo o unutrašnjosti Kazališta Stevea Jobsa, a ni izgradnja njegovog vanjskog dijela ne napreduje naročito brzo. Taj prostor s 1000 sjedećih mjesta sigurno će biti mjesto na kojem će se od sada održavati Appleova velika izlaganja, samo što ne znamo kada će točno biti prvo od njih. Dovršeno je i postavljanje solarnih ploča na krovu zgrade, pomoću kojih će Apple Park u potpunosti raditi na obnovljivim izvorima energije.

Pretpostavljamo da će zaposlenici početi raditi u novim uredskim prostorima čim se prostor oko samih zgrada uredi te kada se ukloni sve velika i glasna građevinska oprema. Preseljenje sigurno neće biti u potpunosti provedeno dok svi rade na dovršetku novog iPhonea, pa ćemo na to vjerojatno trebati čekati do sredine ili kraja ljeta.

Ovaj prekrasno izgrađen Apple Park u Cupertinu bit će najveća ostavština Stevea Jobsa. Upravo je on netom prije smrti osmislio ovaj kompleks u koji se može smjestiti 12.000 zaposlenika. Brojni izvršni djelatnici isticali su tu činjenicu, uključujući Tima Cooka i Jonyja Ivea. Evo kako čelnik Applea te glavni direktor dizajna pamte Jobsov rad:

Steveova vizija Applea protezala se daleko u budućnost, duže od njegovog vremena s nama. Želio je da se u Apple Parku stvaraju inovacije za sve buduće generacije. Radni prostori i parkovi dizajnirani su tako da inspiriraju zaposlenike te pozitivno utječu na okoliš. Izgradili smo jednu od energetski najučinkovitijih građevina na svijetu, a cijeli kampus u potpunosti pokreću obnovljivi izvori energije… Steve je uložio mnogo svoje energije u stvaranje i održavanje ovog živog te kreativnog okruženja.

Mac_10%_EDU

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!