imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Predstavljen iOS 12 – Apple WWDC 2018

Pogledajte nove funkcije sljedećeg sustava!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Najnovije informacije WikiLeaksa utječu i na Apple

Najnovije informacije WikiLeaksa utječu i na Apple


Tisuće dokumenata CIA-e su objavljene na poznatoj stranici WikiLeaks. Dokumenti pokazuju kako ova agencija otključava pametne telefone, među kojima je i iPhone.

Ovaj puta je riječ o velikom skandalu. Iako, nitko zapravo nije iznenađen da CIA redovito prisluškuje uređaje svojih građana, nakon Snowdena. Autentičnost ove ogromne količine podataka još uvijek nije potvrđena, ali sigurno je kako su metode i uređaji koji su navedeni u njima sigurno bili dio CIA-inog arsenala u prošlosti.

Prema dokumentima, agencija je imala poseban odjel u Center for Cyber Intelligenceu, čiji je zadatak bio otkriti prijetnje za iOS uređaje, koje još nisu poznate ili nisu objavljene, što znači kako ne postoji nadogradnja koja bi ih spriječila. Zatim koriste ove ulaze kako bi prikupili informacije.

Najnovije informacije WikiLeaksa utječu i na Apple

Slučaj je vrlo loš za Apple, jer oni pokušavaju prikazati korisnicima sigurnost svoje platfrome. Nismo dugo morali čekati na tvrtkinu reakciju na ove vijesti. U svojoj objavi su napisali kako su već onemogućili većinu prijetnji na najnovijoj verziji iOS-a. Što znači “većina” nije jasno, ali vjerojatno programeri rade danonoćno kako bi pronašli i riješili sve prijetnje.

Apple je odlučan u tome da čuva privatnost i sigurnost svojih korisnika. Tehnologija u iPhoneu korisnicima pruža najveću moguću sigurnost i konstantno radimo na tome da tako i ostane.

Naši proizvodi i softver su dizajnirani na način da je moguće brzo dodati sigurnosne nadogradnje u ruke korisnika, jer gotovo 80% korisnika koristi posljednju verziju operativnog sustava. Naša prvotna analiza pokazala je kako je većina problema riješena najnovijom verzijom iOS-a, ali nastavit ćemo raditi na tome da identificiramo i riješimo eventualne slabosti u sigurnosti sustava.

Uvijek preporučamo korisnicima preuzimanje najnovijeg iOS-a, kako bi imali najnovije sigurnosne mjere. – Apple u izjavi za novinare

Najnovije informacije WikiLeaksa utječu i na Apple

Nadamo se kako ne moramo objašnjavati koliko je važno koristiti najnoviju verziju iOS-a. Iako nekim korisnicima može biti iritantno što vas Apple stalno podsjeća da možete nadograditi sustav, čini se kako imaju dobar razlog za to.

Ako želite pročitati dokumente koji su procurili (na engleskom jeziku), to možete učiniti preko slijedećeg linka.

Izvor: 9to5mac

iPhone RED

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!