imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Najbolje tajne reference na Apple u Pixarovim filmovima


Postoji li itko tko nije čuo za Čudovišta iz ormara, Aute ili Wall-E? Međutim, kladimo se da niste znali kako su ti filmovi puni referenci na brojne Appleove proizvode.

Sigurno mnogi od vas da je Jobs, nakon što je napustio Apple 1985. godine, otkupio Pixar od Licasfilma. Tako je postao najveći dioničar tog studija do 2006. godine, a u nekim je razdobljima bio i njegov potpuni vlasnik.

Imajući na umu tu činjenicu, ne iznenađuje da u nekim scenama Pixarovih filmova možemo vidjeti Appleove proizvode, ali da i vrlo često nailazimo i na reference na druge tvrtke. Pogledajmo tri najočiglednije među njima!

Čudovišta iz ormara

U jednoj sceni filma Čudovišta iz ormara, omiljenom animiranom filmu mog djetinjstva, Mike Wazowski zadovoljno drži časopis u kojem je njegova slika s Jamesom P. Sullivanom. Ako dovoljno pozorno gledate, na stražnjoj strani časopisa vidjet ćete reklamu za računalo na kojem piše „Scare Different“. Pa, opće je poznato da Apple gura kampanju „Think Different“ još od 1997., pa se radi o prilično očiglednoj referenci.

Wall-E

Andrew Stanton, redatelj filma Wall-E, izjavio je u jednom intervjuu da je EVE robot dizajniran kako bi podsjećao gledatelje na Appleov proizvod. Štoviše, kreativni tim čak se obratio Jonyju Iveu za pomoć.

Auti

U ovom se slučaju radi o toliko očiglednoj referenci da se gotovo može smatrati najavom. Tijekom jedne scene utrkivanja, pojavljuje se automobil imena Mac iCar s Appleovim logotipom i brojem 84. Igrom slučaja, prvi Macintosh lansiran je 1984. godine…

Izvor: Mashable

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!