imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Najavljeno je dijamantno izdanje još uvijek nenajavljenih iPhonea


Ovo bi moglo biti ogromno olakšanje za sve one koji su zaradili milijune od naftnog biznisa…

Iz nekog misterioznog razloga, postoje društveni slojevi koji se definiraju stvaranjem različitih svakodnevnih alata i predmeta od zlata ili bilo koje vrste skupih dragocjenih metala i materijala.

Činjenica da se zlatni iPhone lansira baš svake godine nam omogućuje da pretpostavimo da na tržištu i dalje postoji potražnja za takvim uređajima. Zašto bi bilo odlično kada bi svi imali iPhone napravljen od zlata? Ne znam, jer moj nije, i to ne samo zato što nemam novca za to.

Ovaj fenomen nije neshvatljiv samo zbog novca. Ako provjerite periodičku tablicu, možete vidjeti da gustoća zlata po cm iznosi 19.3 grama, dok je gustoća aluminija 2.7 grama po centimetru. Drugim riječima, isti volumen zlata teži više od 7 puta više od aluminija. Tako da telefoni neće samo izgledati smiješno, nego će biti i znatno teži od originalnog uređaja.

No, dovoljno priče o lošim stranama. To je samo ogorčena srednja klasa koja govori iz mene. Bacimo se na posao. Iako Apple još nije najavio nove iPhone uređaje, drugi proizvođači su već obavijestili svijet:

Ne brinite, zlatno izdanje je na putu…

Međutim, ne radi se samo o zlatu, već i o keramici, pa čak i dijamantima, možete imati sve, skroz do egzotične zmijske kože. Jedina stvar koja je važna je to da će biti vrlo skupo. Osnovni model za one “siromašne” izrađen je pomoću pozlate, biserne poleđine i ima 20 dijamanata te dolazi s početnom cijenom od 5 420 dolara.

No, postoji i “vrlo rijetko” karbonsko izdanje koje je slično tehnologiji koja se koristi za izgradnju Lamborghinija koje možete kupiti za 9 995 dolara. A u ovom trenutku nema povratka, možete imati najelegantniju verziju, izdanje od keramike i zlata za 12 995 dolara, koje je očigledno namijenjeno gornjoj klasi.

Jedino što bi cijelu ovu stvar moglo učiniti još smješnijom je kada bi Apple podigao ljestvicu i prodavao svoje nove proizvode po još višim cijenama, time ubijajući sve ove luksuzne uređaje. Ne zaboravite: Appleova strategija određivanja cijena je opasna.

Izvor: MacRumors

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!