imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Najavite pozive na vašem iPhoneu


Jeste li znali da uz pomoć jedne od drevnih funkcija na iPhoneu, pomoćnik koji se nalazi na telefonu može reći ime pozivatelja? Evo kako aktivirati ovu funkciju!

Premda ova funkcija baš i nije za europske jezike, dovoljno je korisna da se naviknete na njen naglasak i ne počnete se smijati svaki puta kada vam zazvoni telefon. Kao kada aplikacija Karte ne može točno izgovoriti nazive ulica. Malo vas zaboli, ali onda se naviknete na to.

Ali radi ispravno na svakom jeziku. Kada vam telefon zazvoni, glasno izgovara ime pozivatelja. To je stvarno korisno ako nemate telefon u ruci, na primjer kada ste u automobilu ili kada trčite. Isprobajte ju, a evo kako ju postaviti:

  • Uđite u Postavke
  • Pronađite izbornik Telefon
  • Dodirnite Najavi pozive
  • Odaberite način koji vam najviše odgovara

Funkciju možete postaviti tako da uvijek najavljuje pozivatelja, kada ste u automobilu i koristite slušalice, samo kada imate slušalice ili nikada.

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!