imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Predstavljen iOS 12 – Apple WWDC 2018

Pogledajte nove funkcije sljedećeg sustava!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Nadograditi ili ne nadograditi? Je li iOS 11 sada vrijedan toga?


Vijesti divljaju nakon WWDC-a 2017, i članci o tome kako se nadograditi na iOS 11 se pojavljuju tu i tamo. Pružaju vam smjernice o tome kako preuzeti iOS 11 sada. Većina njih vam ne daje dovoljno informacija, što može uzrokovati neke probleme.

iOS ažuriranja i izlasci novih iPhonea su daleko najpopularnije teme čak i za one koji ne koriste iPhone. Nakon što je Apple predstavio iOS 11 i objavio njegovu zatvorenu beta verziju u ponedjeljak navečer, Facebook i stranice s novostima preplavljene su savjetima koji će vam pomoći da ga preuzmete prije službenog lansiranja.

01_to_upgrade_or_not_to_upgrade_to_ios11_hr

Jedini problem je taj što postoji razlog zašto novi operativni sustav nije dostupan svima već na samom početku. Zatvorene beta verzije su za programere, jer je riječ o polu-spremnim sustavima. Kao prvo, Apple nema jamstva za probleme uzrokovane beta verzijama. Kao drugo, iOS 11 beta se ne preporučuje za upotrebu na primarnom uređaju, jer:

  • iPhone može postati nestabilan;
  • mogu se dogoditi zamrzavanja i padovi sustava;
  • vijek trajanja baterije može biti drastično skraćen;
  • i aplikacije možda neće ispravno raditi, uglavnom zato što iOS 11 ne podržava 32-bitne aplikacije.

Samo članovi programa razvojnih programera mogu besplatno pristupiti iOS-u 11. To znači da morate biti registrirani kao razvojni programer, a to košta 99 dolara. Za nekoliko tjedana, rane verzije sustava iOS 11 bit će dostupne na Beta Software Programu, ali ne preporučujemo vam da to preuzmete.

02_to_upgrade_or_not_to_upgrade_to_ios11

Zašto je iOS 11 dostupan ako nije završna verzija?

Apple predstavlja beta verzije novih sustava na WWDC-u svake godine, kako bi programeri imali dovoljno vremena (3 do 4 mjeseca otprilike) da aklimatiziraju i poprave sve bugove. Tijekom ljeta, Apple preraditi iOS 11 prema povratnim informacijama 16 milijuna programera.

Upozoravamo vas da ne instalirate bilo koju iOS 11 beta verziju na svoj primarni iPhone. Slušajući naš savjet, spasit ćete se od poteškoća. Obavijestit ćemo vas kada prva javna verzija bude dostupna ovdje, na iMagazinu. Očekuje se da će biti lansirana u rujnu, odmah nakon izlaska iPhonea 8.

Mac_10%_EDU

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!