imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kada bismo mogli očekivati lansiranje iOS-a 12 beta?

Provjerili smo tendencije posljednjih nekoliko godina.

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Možete se spojiti na WiFi mreže korištenjem iOS 11 QR skenera


Iako su QR kodovi sada manje popularni, ova nova funkcija iOS-a 11 daje novo značenje čitanju kodova. Sada ćemo vam pokazati kako je koristiti da biste preuzeli šifre za WiFi.

Svakoga dana znamo sve više i iOS-u 11, premda većinu toga nismo saznali od Applea. Međutim, neke od tih funkcija zbilja će nam olakšati život, poput dijeljenja šifri za WiFi. Prije nekoliko dana ispostavilo se da ćemo imati i druge opcije za priključivanje mrežama ili spremanje detalja o novim ugovorima.

01_wifi_network_connection_through_qr_scanner

Aplikacija Kamera zbilja je preuređena, a između ostalih novih funkcija, moći će čitati QR i bar kodove bez posredovanja drugih aplikacija. Znači, mogli bismo reći da će iPhone imati ugrađen tvornički QR skener, ali radije ćemo zaključiti da je sama aplikacija postala pametnija.

Uz pomoć umjetne inteligencije, Kamera će moći prepoznavati različite slikovne informacije: tekstove, predmete, oblike i QR kodove. Ti su kodovi osmišljeni za navigaciju do internetskih stranica ili otvorenih aplikacija, ali njihova je popularnost s vremenom opala.

02_wifi_network_connection_through_qr_scanner

S obzirom na to da će čitanje QR kodova biti ovako jednostavno, Apple nam je otvorio brojne mogućnosti. Primjerice, možemo ih koristiti kako bismo pristupili WiFi mrežama, pod uvjetom da nam se da pronaći ruter i skenirati njegov kod. Naravno, ta će opcija biti jednostavnija u situacijama kada će nam ruter biti na dohvat ruke. U svakom slučaju, i Google je nedavno predstavio istu takvu funkciju. Možda zato Apple nije ulazio u detalje o tome, a možda se jednostavno radi o rijetko korištenoj funkciji. Ali ponekad može spasiti živote.

Ako vas zanima više o novom iOS-u 11 te događajima s ovogodišnjeg WWDC-a, prošetajte se našom stranicom!

Izvor: 9to5mac

Mac_10%_EDU

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!