imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Možete li ponovno instalirati kupljene aplikacije na starim iPhoneima?


Apple objavljuje sve novije verzije iOS-a i modele iPhonea, te pritom ukida podršku za starije uređaje. To isto znači da na tim uređajima ne možete preuzeti najnovije verzije aplikacija. No što s onim aplikacijama koje ste ranije kupili?

Svaki iPhone u pravilu ima četverogodišnju softversku podršku, ali to ne znači da će po isteku tog razdoblja postati beskorisni. Dapače, uvijek možete ponovno instalirati ranije verzije kupljenih i besplatno preuzetih aplikacija.

Da biste to napravili, otvorite tab Today u App Storeu, te pritisnite na svoje lice u gornjem desnom uglu kako biste otvorili svoj profil. Ako imate uključen Family Sharing, vidjet ćete sve preuzete aplikacije, za svakog korisnika posebno. Otvorite svoj popis.

Na popisu ćete pronaći sve aplikacije koje ste ikada kupili, uključujući i one koja zahtijevaju noviju verziju iOS-a da bi funkcionirale. Međutim, vi možete preuzeti i stariju verziju aplikacije, za koju vaš sustav ima podršku. Doduše, te verzije možda neće sadržavati nekoliko funkcija u oblaku te sigurnosne nadogradnje.

Ovo vrijedi samo za obrisane aplikacije koje su bile dostupne na starijim verzijama iOS-a, ali koje je razvojni programer u međuvremenu zamijenio drugom ili trećom verzijom.

Na žalost, ovo funkcionira samo na ovaj način, pa ako ste kupili aplikaciju za iOS 5, nećete je moći koristiti na iOS-u 11. Takve aplikacije pojavit će se na popisu, te biti označene sivom ikonom oblaka.

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!