imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Možete koristiti iPhone uređaje još duže


Prema nedavnom izvješću analitičara, kupci u 2019. godini bi mogli zadržati svoje iPhone uređaje 4 godine, umjesto 3. Uglavnom zbog izdržljivih procesora, dostupnih zamjena baterije i cijene.

U napomeni Bernsteinovog analitičara, Tonija Sacconaghija, stoji kako će se prosječni korisnik na novi model prebaciti s 4 godine starog uređaja. To znači jednu dodatnu godinu, u usporedbi s prijašnjih 3 godine u 2018. godini. Što bi mogao biti razlog tome?

Jedan je aspekt Tim Cook detaljno objasnio u trenutnim tromjesečnim financijskim rezultatima. Prema njegovim riječima, jedan od glavnih razloga bio je taj da su originalne baterije koštale trećinu svoje izvorne cijene i mnogi su iskoristili tu priliku i zamijenili baterije po puno povoljnijoj cijeni. A nova baterija zaista može produžiti životni vijek i poboljšati performanse starijeg uređaja. Međutim, Appleov lider je priznao da bi i određivanje cijena moglo biti veliki faktor.

A tu je i još jedan aspekt koji je Sacconaghi spomenuo. Od iPhonea 6, procesori A-serije postali su toliko snažni da su nadogradnje produžile životni ciklus uređaja, a ne samo pružile bolje korisničko iskustvo.

Ponekad možete vidjeti i iPhone 4s uređaje.

Zanimljivi aspekt izvješća je to da je stvaranje tako izdržljivih uređaja prilično kontraproduktivan korak. Na taj način, svake godine će se kupovati sve manje i manje novih uređaja. Međutim, moramo dodati da su tu tendenciju uglavnom uzrokovale više cijene i činjenica da je tržište prilično puno, stoga je i spremnost na kupnju novog uređaja niža nego prije.

Ali to su samo riječi analitičara. Ne možemo biti sigurni da su istinite. Što vi mislite? Imate li naviku češće mijenjati uređaje? Je li vam snažniji procesor važan ili vas više privlače nove funkcije?

Izvor: CNBC

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!