imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Napokon je stigla prva javna beta verzija iOS-a 12

Hoćete li i vi isprobati beta verziju?

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Možda znamo pravo ime iPhone 8 uređaja

Možda znamo pravo ime iPhone 8 uređaja


Znamo, čim vidite riječ možda pojavi se sumnja, ali ime koje je japanski tehnološki blog Mac Otakara nedavno objavio čini se kao vrlo racionalan koncept. Novi iPhone mogao bi biti kao keramički Apple Watch u iPhone ponudi.

Apple je imao sjajnu ideju s Apple Watchem: napravit će poseban model koji će koštati manje bogatstvo, uz “normalne” modele za širu publiku. Oni koji samo žele potrošiti novac i imati najbolji proizvod to mogu učiniti, a svi su na dobitku. Kupci su sretni jer imaju nešto pokazati na idućem sastanku sa šeikom, a tvrtka je sretna jer je zaradila više novaca.

Možda znamo pravo ime iPhone 8 uređaja

Što biste pomislili kada bismo rekli kako bi novi magični OLED iPhone, koji smo do sada zvali iPhone 8, mogao biti kao keramički Apple Watch? Iznimno skup, ali također ekskluzivan. Upravo to tvrdi stranica Mac Otakara. Smatraju kako će se idući iPhone zvati:

iPhone Edition

Zašto je to važno? Zato što se trenutni keramički sat zove Apple Watch Edition (Series 2). Ali, stranica nije samo to objavila.

Možda znamo pravo ime iPhone 8 uređaja
Ova slika je samo koncept

Osim imena uređaja, objavili su kako nije sigurno da će telefon koji će biti predstavljen uz iPhone 7s imati OLED zaslon. Još uvijek postoji mogućnost običnog LCD zaslona, a nije još jasno ni od čega će kućište biti izrađeno. Mac Otakara tvrdi kako Apple eksperimentira sa staklom, bijelom keramikom i već dobro poznatim aluminijem. Osim toga, postoje prototipi s i bez Home gumba.

Tvrde kako ćemo sigurno dobiti bežično punjenje, dvostruku kameru, te kako će veličina iskoristivog zaslona biti oko 5”. Naglašavaju riječ iskoristivog, jer bi uređaj trebao imati zaslon od 5.8” preko cijele prednje strane, ali bi trebao sadržavati nešto slično Touch Baru, koji bi zauzeo ostatak zaslona. Sam uređaj bi trebao biti iste veličine kao 4.7” telefoni.

Možda znamo pravo ime iPhone 8 uređaja
Ova slika je samo koncept

Ove informacije razlikuju se od informacija koje je objavio Kuo, koji već neko vrijeme priča o OLED zaslonima za iPhone 8, te ne spominje nikakvo eksperimentiranje. Vijest o tome kako je Apple naručio 160 milijuna OLED panela od Samsunga također ide u prilog Kuovim informacijama. Zašto bi tvrtka toliku količinu naručila ako nije sigurna da će novi uređaji imati OLED zaslone? Ali, vijest o pomaku proizvodnje posebnog iPhone uređaja na kasniji datum, unatoč planiranom predstavljanju u rujnu, ide u prilog podacima koje je iznio blog Mac Otakara.

Sve u svemu, ako će iPhone Edition biti ekskluzivan kao keramički Apple Watch, možemo biti sigurni da će i njemu cijena biti ogromna.

Izvor: Macrumors

Slike koncepta: AlHasan Husni

BTS 2018

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!