imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Možda uskoro stižu Watch Faces vanjskih programera


Od lansiranja prvog Apple Watcha, mogli smo birati između različitih službenih lica sata. Ako ste se zaželjeli nečega novoga, mogli ste se samo nadati da će sljedeći watchOS imati podršku za vašu omiljenu opciju. Pa, možda će se izbor uskoro proširiti…

Premda Apple Watch može mjeriti otkucaje vašeg srca i davati vam upute za vježbanje, i dalje se radi o ručnom satu, koji je najviše definiran svojim licem. Zato korisnici mogu lako prilagoditi Watch Face svojim željama, ali opcije su im prilično ograničene.

Naravno, trebate razumjeti i Appleov položaj. Žele imati maksimalan utjecaj na korisničko iskustvo te se pobrinuti da svi imaju jednaku kvalitetu kakva je zamišljena u Cupertinu. Ipak, većina korisnika želi moći mijenjati lice svog Watcha jednako kao što možemo mijenjati pozadine na iPhoneu – birajući među nebrojeno mnogo opcija.

Po svemu sudeći, Apple razmišlja o uvođenju te opcije. Izvorni kod watchOS-a 4.3.1 sadrži neke fragmente koji upućuju na to. Jedan redak komponente NanoTimeKit, koja je odgovorna za Watch Faces, otkriva mnogo toga:

This is where the 3rd party ace config bundle generation would happen.

Premda ne možemo donositi prevelike zaključke na temelju tog jednog retka, očito je da je ova tema aktualna, ali da funkcija još uvijek nije implementirana.

Kao i inače, ne možemo biti sigurni hoće li ta funkcija ikada biti uključena u watchOS. Znajući da je Apple još ranije odlučio usporiti razvoj novih funkcija te dati prednost radu na stabilnosti sustava, pretpostavljamo da ćemo se morati još malo strpjeti.

Ovogodišnji WWDC sve je bliže, a tada ćemo sigurno sve saznati.

Izvor: 9to5mac

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!