imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Predstavljen iOS 12 – Apple WWDC 2018

Pogledajte nove funkcije sljedećeg sustava!

Možda stiže 4K Apple TV


Apple je uspio pokvariti iznenađenje o 4K Apple TV-u s HDR podrškom zahvaljujući maloj greški. Pozorni gledatelji otkrili su 4K sadržaj pretražujući iTunes filmove, ali još uvijek ih ne mogu preuzeti. Je li vrijeme za nadogradnju Apple TV-a?

Čini se da je Bloombergov novinar, Mark Gruman, zbilja vidio budućnost početkom godine, jer je još u veljači predvidio skori dolazak pete generacije Apple TV-a s 4K i HDR podrškom. S tim u vezi, razvojni programeri u Firi Gamesu uočili su veoma zanimljiv fenomen nekoliko tjedana nakon te vijesti: netko je igrao jednu od njihovih igara na do sada nepoznatom uređaju (Apple TV6,2) i to s IP adrese veoma blizu Appleovog sjedišta. Veoma je vjerojatno da su tom prilikom otkrili testni uređaj.

Ali ova novija situacija dodatno potvrđuje da se nešto kuha. Thomas Jackson objavio je na forumu internetske stranice MacRumors da je prilikom pretraživanja filmova na iTunesu otkrio kako se naslov Putnici može preuzeti u 4K i HDR verziji. Naravno, kada je kliknuo na njega, film je bio dostupan samo u HD kvaliteti, ali ovaj je fenomen kasnije potvrdilo i nekoliko drugih osoba. Primjerice, film Fantastične zvijeri i gdje ih naći također ima iste informacije.

Premda je Apple mnogo pažnje posvećivao segmentu usluga, Apple TV nije dobila nikakve nadogradnje, a odgovara samo zahtjevima određene korisničke skupine. Ovaj uređaj – koji je rezultat hobi projekta – prošao je ozbiljne promjene kada je Apple predstavio četvrtu generaciju; ipak, krajnje je vrijeme da dobije i 4K podršku, jer su kablovi sposobni za procesiranje takve rezolucije danas dostupni po prihvatljivim cijenama. Postoji šansa da Keynote u rujnu neće biti posvećen isključivo iPhoneu 8.

Izvor: MacRumors

iPhone RED

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!