imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Možda dolazi službeni USB-C MagSafe punjač


Čini se da je Apple shvatio da je naštetio korisnicima povlačenjem MagSafea. Ali nedavno prijavljeni patent daje naslutiti da već rade na rješenju.

Jedna stvar koja nas je šokirala i više nego novi MacBook Pro i njegova situacija s ulazima jest činjenica da je Apple odbacio jedno od svojih najboljih rješenja za laptope, a to je MagSafe ulaz za punjač. Svi su ga voljeli, nitko se nije žalio na njega, i svima nam jako nedostaje. Vjerojatno se svi sjećate prvog puta kada ste vidjeli MagSafe na djelu na novom MacBooku i sigurno ste pomislili da je to nešto nevjerojatno i neophodno za vaš život.

01_usbc_magsafe_adapter_patent

S druge strane, uistinu jest odlično da možemo koristiti bilo koji USB-C utikač kao ulaz za punjač na novim laptopima. Ovo je vjerojatno dobro i za same kabele jer ih možete povezati s koje god strane želite i gdje vam više odgovara, pa je manja šansa da će se strgati. Idealno bi bilo kombinirati to dvoje, a jedan od načina da se to postigne jest pomoću odgovarajućeg adaptera (iako to možda nije i najelegantnije rješenje). Od Appleovog lansiranja iPhonea 7, korisnici znaju kako je to imati punjač u kutijici, a slično bi se rješenje moglo primijeniti i za MacBook.

Prema najnovijem patentu, Apple se igra upravo s tom idejom. Imali bismo mali punjač, koji bi na jednoj strani imao USB-C ulaz (ili neki drugi ulazni utikač), a na drugoj standardni magnetni ulaz. MagSafeov kabel za punjenje povezivao bi se na njega. Čini se da je patent osmišljen prije nekog vremena te da uključuje neka starija rješenja, ali to vam vjerojatno neće smetati ako ste priželjkivali povratak ove tehnologije.

Nadalje, iz Appleovog patenta doznajemo da se ovo rješenje neće nužno primjenjivati samo za laptope, nego možda i za tablete, stolna računala, prijenosne dodatke te all-in-one uređaje.

02_usbc_magsafe_adapter_patent

Premda se ovi punjači već mogu kupiti, čak i za iPhone, službeno Appleovo rješenje vjerojatno će biti bolje. Nadajmo se da će ovo biti jedan od realiziranih patenata te da će se MagSafe vratiti u nekakvom obliku. Pomogao je tolikim uređajima da izbjegnu sigurnu smrt pa bi uistinu bilo prekrasno opet ga imati priliku koristiti.

Izvor: 9to5mac

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!