imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Moći ćete se igrati s fidget spinnerom u iOS-u 11


Baš kao što se i očekivalo, prvi pokušaji programera u korištenju proširene stvarnosti su objavljeni. Hit igračka ovog ljeta, fidget spinner, se također nalazi među prilično osnovnim softwareima temeljenim na AR-u.

Vjerojatno su svi čuli za novu igračku s kojom se svi igraju, fidget spinner. Ova malena naprava se mogla vidjeti posvuda na internetu u proteklih nekoliko dana, iako nema ništa posebno u njemu za prosječnu osobu. Fidget spinner je vrteći mehanizam, koji se temelji na ležaju, a ono što morate učiniti u osnovi je vrtjeti ga oko njegove osi. Ljudi kažu da vas može ‘zaraziti’ vrlo brzo: jednom kada ga podignete, jednostavno se nećete moći zaustaviti od toga da ga vrtite između prstiju.

Ovaj fenomen je brzo pokupljen od strane programera aplikacija, već sada možemo vidjeti neke osnovne pokušaje u proširenoj stvarnosti uz pomoć ARKita koji je izašao prije tjedan dana. Ono što uglavnom možete vidjeti u tim videozapisima jest da iPhone ima prilično precizno praćenje pokreta, o čemu je Apple puno pričao na WWDC-u. Ove jednostavne AR aplikacije koje su stvorene u protekloj godini pokrivaju sve vrste područja: imamo virtualne životinje, zombije, igre vještine, 3D grafikone, mape terena, i ono što je najvažnije, fidget spinnere.

Naravno, iPhone AR izbor će biti sofisticiraniji od svih ovih, i nadamo se da će sadržavati mnoge korisne aplikacije uz brojne igre koje će cijela ova situacija stvoriti. Apple planira da iOS postane najveća platforma za proširenu stvarnost na svijetu – i koliko brzo izlaze s ažuriranjima za OS Apple telefona, postoji velika šansa da se to dogodi. Apple također ima 16 milijuna oduševljenih programera koji su konačno dobili okruženje za programere, kako bi maksimizirali sve ostale mogućnosti sakrivene u iPhone uređajima.

iPad_akcija
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.