imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Moći ćete programirati dronove i robote u Swift Playgroundsu


Uskoro ćete moći programirati dronove i robote uz pomoć Appleovog open-source programskog jezika, Swifta. Nadolazeće ažuriranje Swift Playgroundsa će otvoriti nove mogućnosti za mlade programere.

Ako niste upoznati sa Swift Playgroundsom, ono pro trebate znati o njemu je kako Apple koristi open-source programski jezik stvoren za mlade ljude koji tek sada uče osnove programiranja. Ovo je aplikacija stvorena za iPad koju je Apple predstavio prošle godine tijekom WWDC-a, gdje je najmlađi programer koji je sudjelovao bila devetogodišnja djevojčica.

01_you_can_program_drones_in_swift_from_now_on

Kako bi nove mogućnosti poput programiranja dronova, robota i drugih instrumenata imale smisla u Swift Playgroundu, Apple je stvorio partnerstva s tvrtkama koje imaju proizvode namijenjene edukacijskim svrhama. Takvi proizvodi su LEGO MINDSTORMS, Sphero SPRK+, ili Parrot dronovi. Uz pomoć ovih uređaja, vaše linije koda će oživjeti, i možete programiranje učiniti još zabavnijim i zaigranijim; djeci će također biti lakše naučiti korisne vještine u ovoj temi.

”Više od 1. milijuna djece i odraslih iz cijelog svijeta koristi Swift Playgrounds kako bi naučili osnove kodiranja sa Swiftom na zabavan i interaktivan način,” rekao je Craig Federighi, Appleov potpredsjednik softwareskog inženjeringa. “Sada odmah mogu vidjeti kod koji stvaraju i izravno upravljaju svojim omiljenim robotima, dronovima i instrumentima kroz Swift Playgrounds. To je nevjerojatno uzbudljiv i moćan način učenja.”

02_you_can_program_drones_in_swift_from_now_on

Apple objavljuje jedno od najvećih ažuriranja od prvog predstavljanja Playgroundsa. Zadnji puta, podijelili su besplatne iBook materijale iz kojih bi mladi ljudi mogli učiti – oni su također namijenjeni za programere početnike.

”Danas udružujemo snage s Appleom kako bi pružili još više studenata diljem svijeta priliku da nauče kako programirati,” Rekao je Esben Stærk Jørgensen, predsjednik LEGO Edukacije. “Spajamo poznate LEGO kockice i naš hands-on pristup razigranom učenju koje možemo pronaći u LEGO MINDSTORMS Education EV3 sa snažnom platformom za učenje Swift Playgrounds, tako da sada svatko može programirati svoju LEGO MINDSTORMS kreaciju sa stvarnim Swift kôdom.”

03_you_can_program_drones_in_swift_from_now_on

Postoji široki raspon kompatibilnih igračaka, a sva djeca mogu pronaći onu koja im se najviše sviđa. Swift Playgrounds verzija 1.5 bit će dostupna od prvog dana WWDC-a, 5. lipnja 2017. godine.

Izvor: Apple

Beoplay_h9_i
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.