imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Mnogima će se svidjeli nova verzija Skypea


Zamućivanje pozadine video poziva moglo bi biti korisno. Pod uvjetom da radi!

Skype već dugo ne vlada tržištem aplikacija za dopisivanje, ali kada su u pitanju poslovni razgovori, najčešći je odabir. Naravno, tu su i naši stariji rođaci koji su se naviknuli na taj program jer su ga prvog naučili koristiti. Ipak, to estonsko čudo zaostaje za današnjom konkurencijom.

Međutim, donosimo dobre vijesti za one koji ga svakodnevno koriste: u posljednjoj nadogradnji dodana je jedna korisna funkcija. Naime, samo jednim klikom možete zamutiti svoju pozadinu. Nema više pogleda na neurednu sobu, upitnih pogleda na licima sugovornika, a ni kolege vas više ne mogu zafrkavati.

Primjena je prilično jednostavna: kada razgovarate, samo povucite kursor miša do ikone za video poziv i iskočit će vam opcija za zamućivanje pozadine. Ne možete je postaviti kao zadanu, nego uključiti za svaki poziv. Da biste je mogli upotrebljavati, morate ažurirati program na najnoviju verziju (8.38.0.138). Ipak, ovo je Skype, pa vam uvijek treba i malo sreće. Ja je ne mogu pokrenuti, ni doma ni u uredu.

Ali kada radi, radi brzo i odlično. UI lako razdvaja lica od pozadine, pa je pozadina dovoljno zamućena, a lica ostaju kristalno čista. Meni se zbilja sviđa i nadam se da će je svi upotrebljavati. Mislim da bi se odlično uklopila u FaceTime i Appleovu politiku privatnosti.

Ova nova funkcija nije prva ni jedina takva. Microsoft je upotrebljava u aplikaciji Microsoft Team, koji je dio paketa Office 365. Također, trenutno je dostupna samo za računalnu verziju programa.

Upotrebljavate li Skype? Sviđa li vam se ova nova funkcija?

Izvor: Skype

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!